Rīgas skolai "Evrika" nepiešķir akreditāciju

© Sputnik / Sergey MelkonovPliners
Pliners - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Izglītības kvalitātes dienesta lēmuma atteikt akreditācijas piešķiršanā Rīgas privātskola "Evrika" pazaudēja valsts finansējumu un atrodas uz bankrota robežas.

RĪGA, 24. novembris — Sputnik. Valsts Izglītības kvalitātes dienests izlēma atteikt pamatskolas un vidusskolas mācību programmu akreditācijas piešķiršanā Rīgas skolai "Evrika".

Par to skolas dibinātājs Jakovs Pliners pastāstīja savā Facebook lapā.

No 2017. gada 18. līdz 22. septembrim "evrikā" notika kārtējā skolas un tās izglītības programmu akreditācija. Eksperti vērtēja 16 skolas darba parametrus, un divos no tiem "Evrika" saņēma vērtējumu "nepietiekami": pēc komisijas domām, ne visi skolotāji pilnībā pārzina valsts valodu, savukārt dažiem nav atbilstošas izglītības.

Skola Innova atguvusi licenci. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Ne gads nav pagājis: skola "Innova" atguvusi licenci

Vakar skola saņēma oficiālu atteikumu akreditācijas piešķiršanai. Tas nozīmē, ka viņa ir pazaudējusi ikmēneša valsts dotāciju 9 tūkstošu eiro apmērā.

Pliners solīja tuvākajā  laikā iesniegt apelāciju Izglītības ministrijā, atteikuma gadījumā — iesniegt prasību tiesā. Vienlaikus tam skola izveidojusi jaunas izglītības programmas un 2018. gada februārī iesniegs prasību jaunai akreditācijai. Lai skola varētu izdzīvot bez valsts dotācijām tuvāko pusgadu, Pliners vērsās pie absolventiem un viņu vecākiem ar lūgumu sniegt nepieciešamo atbalstu.

Pagājušajā nedēļa skola "Evrika" ieguva "Skolu reitinga 2017" apbalvojumu nominācijā "Izaugsme".    

Ziņu lente
0