Romas pāvests apmeklēs Latviju

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПапа римский Франциск
Папа римский Франциск - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nākamgad Romas pāvests Francisks ieradīsies Latvijā vizītē, lai apsveiktu valsti ar neatkarības simtgades jubileju, paziņoja prezidenta kancelejā.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Romas pāvests Francisks nākamgad apmeklēs visas trīs Baltijas valstis, kas atzīmēs savu simtgadi, tostarp, Latviju. Informāciju par pāvesta vizīti apstiprināja Latvijas prezidenta Raimonda Vējoņa kancelejā, vēsta mixnews.lv.

Saskaņā ar Vējoņa kanceleju Vatikāns paziņos Franciska vizītes datumu tuvākajā laikā. Turklāt Lietuvas prezidentes Daļas Gribauskaites kancelejā jau apstiprināja informāciju par pāvesta vizīti.

"2018. gada rudenī gaidāma pāvesta Franciska vizīte Lietuvā. Tuvākajā laikā Vatikānam jāpaziņo precīzs vizītes datums un statuss," — paziņoja Gribauskaites preses sekretāre Daiva Uļbinaite.

Vējonis šī gada jūnijā, vizītes laikā Vatikānā, uzaicināja pāvestu apmeklēt Latviju 2018. gadā, kad tā svinēs savu simtgadi. Toreiz prezidents atzīmēja, ka Latvija ir multikulturāla valsts, tajā ir pārstāvētas dažādas reliģijas, savukārt kristiešu konfesijas veiksmīgi sadarbojas.

Romas pāvests Francisks ir 266. katoļu baznīcas vadītājs, kurš kļuva par vēsturē pirmo pāvestu no Jaunās Pasaules un par pāvestu-jezuītu. Viņš ir zināms visai pasaulei kā daudzpusīgs, taču ļoti pieticīgs cilvēks, kurš, izņemot savus galvenos pienākumus, veic būtisku ieguldījumu pasaules problēmu risināšanā, kā arī uzstājas kā diplomāts attiecību normalizēšanā ar pareizticīgo garīdzniecību dažādās valstīs.

Ziņu lente
0