Dīvains zaļš stabs parādās uz Daugavpils šosejas

© pixabayАвтомобиль
Автомобиль - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savāds stabs, kurš parādījies uz Daugavpils šosejas, izrādījies kārtējā ierīce vadītāju godīguma un atbildības kontrolei uz ceļa.

RĪGA, 23. novembris – Sputnik. Uz Daugavpils šosejas, starp Salaspili un Saulkalni, virzienā uz Ogri, parādījies savāds zaļimelns stabs, kurš ļoti ieinteresējis garām braucošos vadītājus, vēsta grani.lv.

"Kas tas par brīnumu starp Salaspili un Saulkalni,"- uzdod jautājumu Facebook lietotāji.

Izrādījies, ka zaļimelns stabs nebūt nav brīnums, bet gan Satiksmes ministrijas un VAS Latvijas Valsts ceļi (LVS) pilotprojekts.

Автомобиль BMW - Sputnik Latvija
Ikšķiles novadā vadītājs pārsniedza atļauto ātrumu par 123 km/h

Testa režīmā iekārta kontrolē maksu par vinjetēm (nodeva par autoceļa izmantošanu). Par to pastāstīja LVC pārstāve Anna Kononova.

Tāpat viņa nomierināja vadītājus, paskaidrojot, ka šādu iekārtu iegūtie dati netiks izmantoti administratīvo sodu piemērošanai. Pēc Kononovas sacītā, ar zaļo stabu palīdzību plānots savākt statistikas datus par to, cik kravu pārvadātāju nemaksā par vinjetēm.

"Pilotprojekts turpināsies pusgadu. Iegūto informāciju apstrādās, to izmantos, lai lemtu, vai un kādi pasākumi nepieciešami, lai uzlabotu vinjetes iekasējamību," — paskaidroja LVC pārstāve.

Ziņu lente
0