Sāmsalā izvēlas prāmju kompāniju reisiem uz Latviju

CC BY 2.0 / Petr Magera / SaaremaaПаромная переправа на Сааремаа.
Паромная переправа на Сааремаа. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atjaunot prāmju satiksmi starp Sāmsalu un Latviju piedāvā četras vietējās igauņu kuģniecības kompānijas, kā arī kompānija Tallink.

RĪGA, 22. novembris – Sputnik. Sāmsalas pašvaldība izpētīs piecu igauņu kuģniecības kompāniju interesi prāmju satiksmes nodrošināšanā ar Latviju, raksta Sputnik Igaunija.

Atjaunot prāmju satiksmi starp Sāmsalu un Latviju piedāvā piecas kompānijas: Lindaliin (Linda Line), kas nogādā pasažierus no Tallinas uz Helsinkiem un atpakaļ vien 100 minūtēs, TS Laevad, kas šobrīd īsteno reisus starp Sāmsalu un Tallinu, Kihnu Veeteed (prāmji no Pērnavas uz Igaunijas salām Kihnu un Roņu salu, jeb Ruhnu), vietējā Saaremaa Laevakompanii, kas īsteno reisus starp Sāmsalu un Hījumā, un gigants Tallink Grupp.

Kuģniecības kompāniju atbildes gaida līdz 1. decembrim.

На палубе парома - Sputnik Latvija
Izmēģinājuma reisā prāmis Helsinki – Rīga pārvedis vairāk nekā trīs tūkstošus pasažieru

Sāmsalas pārstāvji sen runā par savu vēlēšanos atjaunot prāmju līniju Ventspils – Mintu, kas pārtrauca darbu 2008. gadā.

Mēneša sākumā Kuresāres (galvenā salas pilsēta) mērs un Sāmsalas apriņķa vecākais Madiss Kallass nosūtīja šajā sakarā vēstuli Rīgas un Ventspils mēriem, kā arī Rīgas brīvostas un Ventspils ostas direktoriem.

"Par prāmju satiksmes atjaunošanu starp Sāmsalu un Latviju pastāv liela interese gan Ventspils, gan Sāmsalas apriņķa pusē. Abas pašvaldības gatavas piedalīties šādas līnijas atklāšanā," — tiek atzīmēts kuģniecības kompānijām nosūtītā vēstulē.

Ziņu lente
0