Aviokompānija Nordica apspriež līnijas atklāšanu starp Tallinu un Minsku

© Sputnik / Виктор ТолочкоАэропорт в Минске
Аэропорт в Минске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas nacionālā aviokompānija Nordica apstiprinājusi nodomu atklāt reisus no Tallinas uz Minsku – patlaban rit pārrunas ar Baltkrieviju.

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. Igaunijas nacionālās aviokompānijas Nordica padomes loceklis Pēters Tohvers pastāstījis par nodomu atklāt reisus no Tallinas uz Minsku, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz portālu ERR.

Pārrunu nianses viņš neatklāja. "Pārrunas rit, pagaidām rezultāta nav," – Nordica pārstāvi citēja ERR. Novembra sākumā informāciju par to, ka Nordica vēlas saņemt oficiālu pārvadātāja statusu regulāriem avioreisiem starp Tallinu un Minsku, informēja Minskas nacionālās lidostas direktors Dmitrijs Melikjans.

Baltkrievija - Sputnik Latvija
Laipni lūgti: Latvijas iedzīvotāji varēs apmeklēt Baltkrieviju bez vīzas

Tolaik aviokompānija šo informāciju neapstiprināja.

Šī gada februārī Baltkrievijā stājās spēkā prezidenta Aleksandra Lukašenko rīkojums, kas paredzēja vienkāršotu iebraukšanu valstī 80 valstu pilsoņiem. Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem Latvijas pilsoņi un nepilsoņi var uzturēties Baltkrievijā bez vīzas 5 diennaktis, ierodoties valstī caur lidostu Minskā.

Šie noteikumi neattiecas uz ārzemniekiem, kuri ierodas Baltkrievijā oficiālā vizītē ar diplomātiskajām, dienesta, speciālajām pasēm vai citiem tām pielīdzinātiem dokumentiem. Likums pieņemts ar mērķi aktivizēt privātpersonu – uzņēmēju un tūristu ceļojumus ar parastajām pasēm. Baltkrievija uzskata, ka vīzu režīma liberalizācijas rezultātā tūrisma plūsma valstī pieaugs par 20%. Valsts ārlietu ministrs Vladimirs Makejs paziņoja, ka piecu dienu uzturēšanās termiņš bez vīzas var tikt pagarināts. Patlaban tiešas aviācijas satiksmes starp Igauniju un Baltkrieviju nav.

Ziņu lente
0