Krievijas kosmonauts apsveicis Latviju no orbītas

© Foto : pixabayМКС
МКС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apsveikums Latvijas Neatkarības dienā nācis no Starptautiskās kosmiskās stacijas: kosmonauts Sergejs Rjazanskis publicējis savā Instagram Rīgas fotogrāfiju no orbītas.

RĪGA, 21. novembris — Sputnik. Kosmonauts Sergejs Rjazanskis Космонавт Latvijas Neatkarības dienā nofotografējis Rīgu no Starptautiskās kosmiskās stacijas (SKS).

Kosmonauts izmēģinātājs Sergejs Rjazanskis atrodas kosmosa stacijā kopš 2017. gada jūlija ekspedīcijas MKS-53 ietvaros.

Savā lapā Instagram viņš bieži publicē zemes ainavas no kosmosa, kā arī dzīvi kosmosa stacijā. 18. novembrī Rjazanskis publicēja Rīgas fotogrāfiju no kosmosa un apsveica Latviju Neatkarības dienā.

 

"Šodien Rīga svin Latvijas Neatkarības dienu: 1918. gada 18. novembrī tika pasludināta Latvijas Republika. Debesis virs valsts galvaspilsētas šajā nozīmīgajā dienā izgaismos spilgts salūts!" – viņš rakstīja krievu un angļu valodās.

Rīdzinieki pateicās Sergejam par fotogrāfiju – viņi tajā tūlīt saskatīja televīzijas torni, un dažs labs pat paziņoja, ka ieraudzījis savu rajonu.

Fotogrāfijas no orbītas sociālajos tīklos publicētas arī iepriekš, tās redzamas arī kosmonauta Oļega Navicka lapā Instagram, kurš atradās SKS no 2017. gada aprīļa līdz jūnijam ekspedīcijas MKS-51 laikā.

Ziņu lente
0