Šūmahera sacīkšu bolīds pārdots izsolē par 7,5 miljoniem dolāru

© Sputnik / Владимир Астапкович / Pāriet pie mediju bankasBolīds Ferrari. Foto no arhīva
Bolīds Ferrari. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
F1 čempiona bolīds ir pilnībā gatavs darbam. Pirmo reizi automašīnas cena ir sasniegusi tik lielu summu.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. "Formula 1" septiņkārtējā čempiona Mihaela Šūmahera sacīkšu bolīds Ferrari F2001 pārdots Sotheby's izsolē Ņujorkā par 7,5 miljoniem dolāru, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz izsoļu nama oficiālo lapu Twitter.

"Piesprādzējieties! Ferrari sacīkšu bolīds, kurā Mihaels Šūmahers izcīnīja Grand Prix Monako, ir apsteidzis vērtējumu (4-5 miljonus) un pārdots par 7,5 miljoniem dolāru," — vēsta izsoļu nams.#AuctionUpdate Fasten your seatbelts! The Michael Schumacher Monaco Grand Prix-Wining @Ferrari Formula 1 Racing Car roars past its estimate, selling for $7.5 million — setting a record for a modern era Formula One car @RMSothebys pic.twitter.com/eOZI9E11bI

​Sotheby's informē, ka pirmo reizi automašīna izstādīta modernās mākslas priekšmetu izsolē, taču šis lēmums sevi attaisnojis. Atzīmēts, ka tā ir rekordliela summa, kas jebkad samaksāta par "Formulas 1" moderno bolīdu.

Leonardo da Vinči glezna tika pārdota izsolē par 400 miljoniem dolāru - Sputnik Latvija
Video
Leonardo da Vinči glezna tika pārdota izsolē par 400 miljoniem dolāru

Pie Ferrari F2001 stūres Šūmahers izcīnīja uzvaru Grans Prix Monaco 2001. gadā.

Pirms četriem gadiem Šūmahers slēpojot guva smagu traumu. Kopš tā laika viņš ir pārcietis vairākas operācijas. Slavenā sportista rehabilitācijai ģimene ir iztērējusi 16 miljonus eiro. Precīzu ziņu par Šūmahera pašreizējo veselības stāvokli nav, taču ziņots, ka viņa tuvinieki nezaudē cerības uz sportista atveseļošanos.

Ziņu lente
0