Strādā par Kremļa naudu: LTV7 tiek kritizēts par protesta akcijai veltītu sižetu

© Sputnik / Робертс ВицупсProtesta akcija pret mazākumtautību skolu pāreju pie latviešu mācību valodas
Protesta akcija pret mazākumtautību skolu pāreju pie latviešu mācību valodas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji apspriež sižetu, ko telekanāls LTV7 sagatavojis par mītiņu krievu izglītības aizsargāšanai, un nolēmuši, ka tas nav sabiedriskās televīzijas cienīgs.

RĪGA, 18. novembris — Sputnik. Nesenais mītiņš, kura dalībnieki aicināja saglabāt iespēju krievu skolēniem mācīties dzimtajā valodā, izrādās, radījis jautājumus ne tikai izglītības jomā.

Par nacionālo jautājumu norūpējušies sociālo tīklu apmeklētāji pievērsuši uzmanību krievvalodīgā telekanāla LTV7 sižetam, kurš, pēc viņu domām, esot ļoti tendenciozi atspoguļojis piketu.

"LTV7, kā jau ierasts, tendenciozs sižets RT stilā par šodienas mītiņu/maršu. Pasākumā intervē marginālus politiķus, nezin kādēļ vēl zvana Nepilsoņu kongresa aktīvistei, kas kritizē un apšauba skolu reformu. Pēc LTV7 domām, citu viedokļu nav?" — sašutis Twitter lietotājs Nepareizais.

​​"Vai LTV7 gadījumā nav sabiedriskās TV kanāls? Viņi tur sapīpējušies vai Kremļa naudu dabūjuši?" — sašutumu atbalsta pazīstamā latviešu publiciste Elita Veidemane.

​​"Tu jau ar viņus reklamē. Vispār nekur par šo akciju nevajadzētu pieminēt," — ieteica Fidžeralds Sutrapjan.

​"Kremlim pat nevajag investēt, visu izdarām paši par valsts budžeta dotācijām. Pēc tam LTV sūdzas, ka par maz līdzekļu, vienīgais glābiņš @MHronika (filma "Melānijas hronikas") laikā 1/3 ētera piepildīt ar reklāmām," — publikāciju komentēja Aigars Prūsis.

​Diskusijā parādījās arī radikālākas domas. Piemēram, apmeklētājs ar lietotājvārdu "karogalauzējs" prasa: "Kur ūdensmetējs palicis, atsvaidzināt pārkarsušās smadzenes, jo galu galā te ir Latvija."

​Gvido pat pieprasa Nacionālajai Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei un Latvijas televīzijai novērtēt minēto sižetu: "Lūdzu izvērtēt šo video, un vai Latvijas sabiedriskais medijs nav pārkāpis kādus likumus!"

​​Jāpiebilst, ka tajā pašā dienā LTV7 krievvalodīgajā ēterā nāca klajā vesels raidījums "Punkti uz i", kas bija veltīts izglītības jautājumam un IZM iniciatīvai pārvest visu vidējo izglītību valstī uz mācībām valsts valodā.

Gandrīz visi raidījuma dalībnieki apšaubīja Kārļa Šadurska reformas efektivitāti, turklāt tas nenotika tāpēc vien, ka žurnālisti nevēlējās uzklausīt citu viedokli. Lieta tāda, ka pretējā viedokļa paudēji vienkārši neuzskatīja par vajadzīgu piedalīties raidījumā un izteikt savas domas.

Piemēram, skatītāji neizdzirdēja Mazākumtautību konsultatīvās padomes priekšsēdētāja, Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktora R.Alijeva un Rīgas 80. vidusskolas direktores Annas Vladovas viedokli.

Ziņu lente
0