Aizsardzības ministrija sola grandiozu parādi par godu Neatkarības dienai

© Sputnik / Sergey MelkonovMilitārā parāde. Foto no arhīva
Militārā parāde. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parādē par godu Neatkarības dienai piedalīsies vairāk nekā tūkstotis karavīru, zemessargu, robežsargu, policistu, ugunsdzēsēju un jaunsargu, kā arī NATO sabiedroto spēku pārstāvji.

RĪGA, 17. novembris — Sputnik. 18. novembra militārā parāde par godu 99. Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai būs vislielākā visu gadu laikā pēc neatkarības atjaunošanas, paziņoja Aizsardzības ministrija.

Perādē piedalīsies vairāk nekā tūkstotis Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru, zemessargu, robežsargu, policistu, ugunsdzēsēju un jaunsargu. Tos komandēs Jūras militāro spēku komandieris Ingus Vizulis, savukārt to pieņems armijas virspavēlnieks Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis un Atvijas NBS komandieris Leonīds Kalniņš. Parādē atradīsies goda viesi, tostarp, ārvalstu bruņoto spēku pārstāvji.

​Izņemot Latvijas militārdienējošos parādē piedalīsies NATO sabiedroto spēku pārstāvji no Dānijas, Vācijas, Igaunijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Zviedrijas un ASV. Tāpat parādē maršēs Kanādas vadītās daudzfunkciju grupas militārdienējošie, kuru vidū ir karavīri no Spānijas, Itālijas, Polijas, Slovēnijas un Albānijas.

Par godu neatkarības pasludināšanas gadadienai no dambja uz Daugavas tiks veikti svinīgi šāvieni no ieročiem. Parādi krastmalā noslēgs militārās tehnikas kolonnas, savukārt debesīs, ja ļaus laikapstākļi, nolidos Mi-17, Agusta Bell 206B, Agusta 109E Power, Black Hawk helikopteri un NATO iznīcinātāji, kuri patrulē Baltijas debesīs no aviācijas bāzes Šauļos. Pie Rīgas pasažieru ostas  tiks demonstrēta militārā tehnika un ekipējums, savukārt piestātnē apskatei tiks atvērti militārie kuģi. 

  

Ziņu lente
0