Latvieši mēģināja ievest Lietuvā 10 nelegāļus no Vjetnamas

© Foto : Valstybės sienos apsaugos tarnyba Автомобиль с мигрантами
Автомобиль с мигрантами - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Apvidnieka salonā un bagāžniekā Lietuvas robežsargi atrada desmit nelegālos migrantus no Vjetnamas, divi Latvijas pilsoņi aizturēti par nelikumīgu personu pārvietošanu pāri valsts robežai.

RĪGA, 14. novembris – Sputnik. Lietuvas robežsargi aizturēja divus Latvijas pilsoņus par mēģinājumu ievest migrantus no Vjetnamas, vēsta Sputnik Lietuva.

Svētdienas vakarā, Kalvarijas pašvaldības Salaperauģu ciematā (no kura līdz valsts robežai ar Poliju ir viens kilometrs) robežsargi pievērsa uzmanību diviem automobiļiem ar Latvijas numuriem, kuri stāvēja ceļmalā.

Latvijas robežstabs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Par Latvijas robežas nelegālu šķērsošanu aizturēti vjetnamieši un viens Krievijas pilsonis

Pie apvidnieka Nissan Qashqai stūres sēdēja Latvijas pilsonis. Vairāk automobilī nebija cilvēku. Blakus stāvēja Hyundai Terracan, kura salonā un bagāžniekā, neskaitot vadītāju, robežsargi atrada 10 cilvēkus. Tie bija septiņi vīrieši un trīs sievietes vecumā no 16 līdz 36 gadiem.

Diviem līdzi nebija nekādu dokumentu, pārējie uzradīja Vjetnamas pases, kurās nebija vīžu.

Abi Latvijas pilsoņi tika aizturēti. Uzsākta izmeklēšana sakarā ar nelikumīgu personu pārvietošanu pāri valsts robežai. Viņiem draud sods, arests vai cietumsods uz termiņu līdz sešiem gadiem.

Migrantus no Vjetnamas grasās izmitināt Ārzemnieku reģistrācijas centrā Pabradē, nepilngadīgos nosūtīs uz Bēgļu uzņemšanas centru Ruklā.

Ziņu lente
0