Vecrīgas sirdī parādījās unikāls Francijas fragments

© Foto : Пресс-фото/Relais le ChevalierПлощадь Ливов в Старой Риге теперь украшает еще один аутентичный фасад
Площадь Ливов в Старой Риге теперь украшает еще один аутентичный фасад - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā durvis vērusi jauna dizainviesnīca franču stilā: šampanietis plūda straumēm, skanēja klasiskās franču dziesmas, viesi piedalījās aizraujošā kvestā.

RĪGA, 12. novembris — Sputnik. Šonedēļ Rīgā durvis vēra dizainviesnīca Relais le Chevalier. Viesnīca atrodas pašā Vecrīgas sirdī — Kaļķu ielā 20, Līvu laukumā.

Šī nianse tikai izcēla jaunas viesnīcas franču šiku — jau no paša sliekšņa viesi izjūta Parīzes atmosfēru. To demonstrēja viesnīcas pirmajā stāvā atvērtais modes preču veikals Chevalier by Akcenty, kurā savāktas ekskluzīvu rotaslietu kolekcijas, nišas parfimērija, interjera dizaina priekšmeti, franču un itāļu meistaru veidotas greznumlietas. Ir arī kalvadosa bārs – jau pats tā nosaukums liecina, ka šeit nobaudāms izcilu šķirņu kalvadoss un aromātiska kafija.

Svinīgā pasākuma laikā viesiem bija iespēja izbaudīt šampanieti, kalvadosu Calvados Coquerel VSOP un Pfaff markas vīnu.

"Ne velti Napoleons iedēvēja Rīgu par "mazo ziemeļu Parīzi", jo Rīgai tiešām piemīt īpašs, "Parīzes" šarms. Līdz šim te trūka tikai viesnīca īstā Parīzes stilā. Mēs nolēmām uzlabot situāciju un piedāvāt prasīgajai Latvijas un ārvalstu publikai nelielu Francijas saliņu pašā Rīgas sirdī," — pastāstīja Jevgēņijs Nahmans, viesnīcas Relais le Chevalier pārvaldnieks.

Sarunā ar Sputnik Latvija Jevgēņijs Nahmans uzsvēra, ka jau projektēšanas posmā īpašnieki atmetuši ideju par viesnīcas "zvaigžņu" klasifikāciju. Tiek akcentēti pavisam citi aspekti – serviss un klientu atsauksmes.

© Foto : Пресс-фото/Relais le ChevalierViesnīcas stikla iekšpagalms
Стеклянный внутренний атриум отеля - Sputnik Latvija
Viesnīcas stikla iekšpagalms

Šķiet, saimniekiem izdevies piepildīt sapni. Viesi bija sajūsmā par interjeru: katrs viesnīcas stāvs ir izpildīts individuālā krāsu toņu gammā. Otrais stāvs — visās pelēkā nokrāsas: no sudraba pelnu līdz mierīga antracīta krāsai, trešais — košas piesātinātas fuksijas un apelsīna krāsas, ceturtais — no dziļas samtaini zilas krāsas līdz debesu zilgmei, piektais stāvs —dzelteno toņu palete. Dažu numuru logi skatās uz centrālo gājēju ielu, citi uz pagalmu – rekonstruētu atriju ar stikla jumtu un spoguļa sienu sešu stāvu augstumā. Viss šis skaistums ir galvenās projekta arhitektes Elizabetas Štrobeles (Terzomillennium, Verona, Itālija) iecere.

"Relais Le Chevalier ir vārda vistiešākajā nozīmē skaista ēka, viesmīlīga un piepildīta ar franču šarmu, tas ir ceļojuma sākumpunkts neaizmirstamu emocionālo piedzīvojumu meklēšanā," — apraksta savu darbu arhitekte.

Pasākuma viesi baudīja īsto franču atmosfēru, ko radīja pasākuma vadītāja Lelde Lietaviete un mūziķe un dziedātāja Ineta Rudzīte, kura izpildīja klasiskās franču dziesmas, kā arī šefpavārs Joriks Doiss, cienājot viesus ar autentiskām franču uzkodām.

© Foto : Пресс-фото/Relais le ChevalierLielisks skats uz Vecrīgu no dizainviesnīcas
Великолепный вид на Старую Ригу из бутик-отеля - Sputnik Latvija
Lielisks skats uz Vecrīgu no dizainviesnīcas

Pēc sarkanas lentes pārgriešanas svinīgās ceremonijas, kurā piedalījās viesnīcas īpašnieks Krievijas uzņēmējs Andrejs Jepifanovs un projekta galvenā arhitekte Elizabeta de Štrobele, viesiem bija iespēja piedalīties aizraujošā kvestā, veltītā Francijas vēsturei, arhitektūrai, modei, virtuvei, filmām un tradicionālajam dzērienam —kalvadosam. Par balvu kļuva nakts viesnīcā Relais le Chevalier.

Jāatzīmē, ka viesi, kuru vidū bija daudzi Latvijā pazīstami politiķi un citas slavenības, ar lielu entuziasmu mēģināja atminēt klasiskās franču filmas, atcerēties leģendārā šampanieša "Veuve Clicquot" izveidotājas vārdu, atrast visus Eifeļa torņa attēlus un precīzi saskaitīt pūces modes preču veikalā.

Pēdējais uzdevums izrādījās visgrūtākais, jo ne katram izdevies fokusēties uz pūcēm pēc šampanieša un kalvadosa degustācijas. Taču tas neviernu neapbēdināja, jo galvenais nav uzvara, bet līdzdalība.

Ziņu lente
0