Viņsaulē aizgājis rakstnieks Mihails Zadornovs

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasПисатель-сатирик Михаил Задорнов
Писатель-сатирик Михаил Задорнов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pērn viņam diagnosticēts galvas smadzeņu vēzis.

RĪGA, 10. novembris — Sputnik. Rakstnieks satīriķis Mihails Zadornovs aizgājis viņsaulē 69 gadu vecumā, pavēstījis dziedātājs Josifs Kobzons.

"Viņš bija absolūti neārstējams, bija skartas abas smadzeņu puslodes. Vakar vakarā viņš aizgāja viņsaulē. Ļoti žēl. Viņš bija godīgs, nekādas politikas. Traģiski, kad aiziet tādi cilvēki," — viņš teica sarunā ar RT.

Informāciju par Zadornova nāvi apstiprināja arī Regīna Dubovicka.

"Jā, patiešām, Mihails Nikolajevičs ir miris. Vairāk neko pateikt nevaru, informācija ir negaidīta," — viņas teikto citēja pilsētas ziņu aģentūra "Moskva".

Mihails Zadornovs dzimis Jūrmalā 1948. gada 21. jūlijā. 1974. gadā absolvējis Maskavas Aviācijas institūtu inženiera-mehāniķa specialitātē. Tolaik viņš sāka publicēt stāstus un humoreskas. MAI Zadornovs vadīja studentu teātri. 1984.-1985. gg. satīriķis vadīja humora sleju žurnālā "Junostj". No 1982. gada Mihails Zadornovs uzstājās televīzijā.

No 2009. gada Zadornovs pārvaldīja sava tēva Nikolaja bibliotēku Rīgā. Šī gada martā kļuva zināms, ka tā izvācas no ēkas Alberta ielā. Pats rakstnieks toreiz paskaidroja: "Nav spēka uzturēt. Esmu veltījis vairāk nekā pusotru miljonu eiro, lai to atvērtu, nopirktu telpas, izgatavotu skapjus, ievestu grāmatas un uzturētu darbiniekus."

Pērn Zadornovam tika diagnosticēts galvas smadzeņu audzējs, taču rakstnieks atteicās no ārstēšanās klīnikā un pārcēlās uz vasarnīcu Jūrmalā. Vēlāk Zadornova draugs un klasesbiedrs, aktieris Vladimirs Kažans paziņoja, ka Zadornovs uzturas rehabilitācijas centrā Piemaskavā. 

Ziņu lente
0