Latvijas zemnieki runā par ārkārtas situācijas izsludināšanu laukos

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Pāriet pie mediju bankasВесенние полевые работы на полях
Весенние полевые работы на полях - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daudziem lauksaimniekiem nepietiks resursu nākamās sezonas uzsākšanai; Latvijā varētu tikt izsludināta ārkārtas situācija lauksaimniecības nozarē.

RĪGA, 7. novembris – Sputnik. Biedrība "Zemnieku Saeima" šonedēļ izlems, vai ir jāvēršas pie valdības ar lūgumu izsludināt ārkārtas situāciju lauksaimniecībā visā Latvijas teritorijā, paziņoja Latvijas Televīzijas raidījumā Rīta Panorāma organizācijas priekšsēdētāja vietniece Maira Dzelzkalēja-Burmistre.

Biedrības priekšsēdētāja vietniece paskaidroja, ka ārkārtas situācijas apstākļos lauksaimniekiem būs vieglāk risināt jautājumus ar kreditoriem.

"Pamatproblēma, kāpēc arī tik smaga tā situācija, ir tā, ka valsts ilgstoši nepietiekami ieguldījās meliorācijas sistēmu uzturēšanā, modernizācijā un rekonstrukcijā," — pastāstīja viņa.

Tāpat, pēc viņas sacītā, nākamais pavasaris zemniekiem būs grūts, jo daudzām lauksamniecībām nepietiks resursu, lai sāktu nākamo sezonu.

Lietavu sekas - Sputnik Latvija
Dūklavs: naudas zemnieku zaudējuma kompensācijai pietrūkst

"Nākamā sezona būs smaga, jo šogad daudzviet nenovāca ražu, un šajos slapjajos rudens apstākļos nevarēja iesēt ziemāju kultūras. Tas nozīmē, ka nākamajā pavasarī būs jāsēj arī vasarāji, bet sēklas nebūs viegli pieejamas, un tās droši vien nebūs lētas," — paskaidroja Dzelkalēja-Burmistre.

Turklāt pavasara kultūrām nepiemīt tik liela raža, kā ziemas kultūrām, piebilda viņa.

Kā tika ziņots iepriekš, no valsts budžeta lietavu un plūdu dēļ cietušajiem zemniekiem tika piešķirti 14 miljoni 870 tūkstoši eiro.

Ziņu lente
0