Rīgas sociālās aprūpes centrā konstatēta vardarbīga attieksme pret bērniem

CC BY 2.0 / Beatrice Murch / ChildРебенок, архивное фото
Ребенок, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārbaude liecina, ka Valsts sociālās aprūpes centra filiālē Rīga konstatēti emocionālas un fiziskas vardarbības gadījumi.

RĪGA, 5. novembris — Sputnik. Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) sadarbībā ar biedrību "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" pārbaudē valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) filiālē "Rīga" konstatējusi būtiskus bērnu tiesību pārkāpumus, vēsta mixnews.lv.

Valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) filiāle "Rīga" atrodas Kapseļu ielā. Tas nodrošina ilgstošu sociālo aprūpi un sociālās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem līdz 2 gadu vecumam, bērniem ar fiziskās un garīgās attīstības traucējumiem līdz 4 gadu vecumam un bērniem invalīdiem ar garīgās attīstības traucējumiem, kuri nav sasnieguši 18 gadu vecumu.

bērni - Sputnik Latvija
Latvijā noklusē vardarbību pret bērniem

VBTAI un "Latvijas Kustība par neatkarīgu dzīvi" sāka padziļinātu pārbaudi pēc Labklājības ministrijas prasības – LM saņēma konkrētas sūdzības par iestādi.

Pārbaudes laikā konstatēts, ka filiālē tiek pieļauta emocionāli un fiziski vardarbīga attieksme pret bērniem: bērniem nav mainītas autiņbiksītes, kas sagādāja viņiem diskomfortu un noveda pie uzvedības izmaiņām, dažiem bērniem nebija higiēnas priekšmetu un pat personīgā apģērba. Noskaidrots, ka personāls nav organizējis bērnu ārstēšanu atbilstoši ārsta noteiktajam plānam.

Centrā pavirši organizēts audzināšanas un izglītošanas darbs – audzēkņiem netika mācītas elementāras pašaprūpes iemaņas un higiēnas normas.

Labklājības ministrs Jānis Reirs paziņoja, ka tamlīdzīgi nopietni un būtiski bērnu tiesību pārkāpumi ir kategoriski nepieļaujami. Atbilstoši pārbaudes rezultātiem Labklājības ministrija sniegs vērtējumu par konkrētu sociālās aprūpes centra filiāles "Rīga" amatpersonu atbildību.

Ziņu lente
0