Latvijas Aizsardzības ministrija izstrādājusi slepenu mobilizācijas plānu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizsardzības ministrija sagatavojusi jaunu armijas mobilizācijas plānu, saskaņā ar kuru mobilizācijas pasākumos var tikt iesaistīti pilsoņu materiālie resursi.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Aizsardzības ministrijas preses dienestā paskaidroja, ka jaunais Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mobilizācijas plāns nomainīs novecojušo, kuru apstiprināja valdība 2006. gadā, vēsta baltnews.lv.

Mobilizācijas plāns ir savstarpēji saistītu dokumentu kopums, kuri nosaka mobilizācijas spēku, kā arī militāro veidojumu un iestāžu pulcēšanas saturu, apjomu, kārtību un pasākumu termiņu, kuri tiek sarīkoti uz kara darbību norises periodu.

Baltkrievijas un Krievijas karavīri mācībās - Sputnik Latvija
Aizsardzības ministrija: ja Krievija uzbruks, Latvija atbildēs

Saskaņā ar likumu, plāns tiek izstrādāts ārkārtas situācijas vai arī kara stāvokļa gadījumam. Plāns ietver daļēju vai pilnu NBS pulcēšanos, nosaka mobilizācijas pasākumu vadību, kā arī pienākumus, rīcības kārtību un materiāli tehnisko nodrošinājumu.

Mobilizācijas pasākumos tiek iesaistīti NBS, valsts pilsoniskās aizsardzības sistēma un tautsaimniecība. Mobilizācijas resursu kārtā var tikt izmantoti gan valsts iespējas, gan juridisko personu un pilsoņu materiālie un finanšu resursi.

Jaunais mobilizācijas plāns ir sagatavots atbilstoši spēkā esošajiem aizsardzības politikas dokumentiem, Ministru kabineta noteikumiem un NBS operacionālās plānošanas dokumentiem. Šis plāns atbilst mūsdienu reālijām un struktūras izmaiņām, kuras notikušas pēdējo gadu laikā.

Valdībai ir jāapstiprina mobilizācijas plāns otrdien, 31. oktobrī, slēgtā sēdē.

Ziņu lente
0