IeM: samazinājies Latvijas robežas pārkāpēju skaits

© REUTERS / Ints KalninsНа границе Латвии и России
На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas un Latvijas robežu šķērso nelegālie imigranti no Vjetnamas, Irākas un Afganistānas, taču kopējā nelegālo imigrantu plūsma uz Latviju ir samazinājusies.

RĪGA, 29. oktobris – Sputnik. Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas datiem, kuri sniegti informācijas ziņojumā par bēgļu uzņemšanas mēru izpildi, šogad nelegālās imigrācijas spiediens uz Latvijas ārējām robežām ir samazinājies, vēsta baltnews.lv.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Lielais Latvijas mūris: kam vajadzīgs žogs 17 miljonu eiro vērtībā

2017. gada astoņos mēnešos par nelikumīgu Latvijas zaļās robežas šķērsošanu aizturēti 93 cilvēki. 2016. gada laikā to skaits sastādīja 376, savukārt 2015. gadā – 476 cilvēki, tiek atzīmēts, ka vairums nelegālo imigrantu ierodas Latvijā no Vjetnamas, Irākas, Afganistānas, Indijas un Nepālas.

Ievērojami pieaudzis nelegālās imigrācijas risks uz Latvijas un Krievijas robežas, kur Latvijā mēģina iekļūt Vjetnamas, Afganistānas un Irākas pilsoņi. Tāpat augsts nelegālās imigrācijas risks saglabājas arī Rīgas lidostā. Toties uz Latvijas un Baltkrievijas robežas nelegālo imigrantu plūsma ievērojami samazinājusies. Samazinās arī Ukrainas pilsoņu skaits, kuri lūdz patvērumu Latvijā.

Turklāt, samazinājies ļaunprātīgu mēģinājumu skaits izmantot patvēruma piešķiršanas procedūru pirmreizējā legālā statusa saņemšanai ES un sekojošai izbraukšanai uz ekonomiski attīstītākajām un sociāli nodrošinātākajām Eiropas valstīm. Taču pieaug Šengenas vīzu skaits, kuras saņēmuši Centrālās Āzijas valstu pilsoņi, sniedzot nepatiesu informāciju par vizītes un uzturēšanās mērķiem.

Дети беженцев из Сирии и Афганистана на уроке в немецкой школе - Sputnik Latvija
Vācija tiek vaļā no afgāņu imigrantiem

Iepriekš tika ziņots, ka nelegālo imigrantu aizturēšanai uz Latvijas un Krievijas robežas tiek uzstādīts žogs, kura celtniecība sākusies vēl 2015. gadā. Darbus plānots pabeigt līdz 2019. gadam. Kopējā Latvijas un Krievijas robeža sasniedz 276 kilometrus. Uz robežas ar Baltkrieviju, kuras garums sastāda 173 kilometrus, Latvija arī ceļ žogu.

Krievijas un Baltkrievijas robežu nostiprināšanai no 2017. līdz 2020. gadam Latvija grasās iztērēt 31 miljonu eiro. No šīs summas 20,5 miljoni tiks iztērēti infrastruktūras celtniecībai uz Krievijas robežas un 10,68 miljoni – uz Baltkrievijas robežas.

Ziņu lente
0