Donalds Tramps izsludinājis ārkārtas stāvokli narkotiku izplatīšanās dēļ

© Sputnik / Кейтлин Оукс / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps paudis pārliecību par to, ka "mēs varētu kļūt par paaudzi, kas apturēs opiātu izplatīšanās epidēmiju".

RĪGA, 28. oktobris — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien izsludinājis ārkārtas stāvokļa režīmu veselības aprūpes jomā narkotiku izplatīšanās dēļ, vēsta RIA Novosti.

"No šīsdienas mana administrācija oficiāli izsludina opiātu krīzi par ārkārtas stāvokli veselības aizsardzības sfērā," – viņš teica, uzstājoties Baltajā namā. Tramps atzīmēja, ka "aizvadītajā gadā narkotiku pārdozēšanas dēļ bojā gājuši 64 tūkstoši amerikāņu". Pēc viņa vārdiem, proporcionālā attiecībā uz iedzīvotāju skaitu ASV ir lielākais opiātu patērētājs pasaulē.

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte - Sputnik Latvija
Balto namu apmeklēs galvenais narkotiku apkarotājs Dienvidaustrumāzijā

Opiāti – opija alkaloīdi, narkotiskas vielas. Pie tām pieder gan dabiski (morfijs, kodeīns utt.), gan pussintētiski (heroīns, dezomorfīns utt.) atvasinājumi. Tramps pauda pārliecību par to, ka "mēs varētu kļūt par paaudzi, kas apturēs opiātu izplatīšanās epidēmiju".

Baltā nama vadītājs atzīmēja, ka nākamnedēļ cer saņemt slēdzienu no prezidenta komisijas, kas izveidota saskaņā ar viņa rīkojumu, ar mērķi "konsultēties ar ekspertiem un piedāvāt iespējamos problēmas risinājumus".

Prezidents paziņoja, ka jau iepazinies ar daļu slēdziena, jo vēlējies saņemt informāciju pēc iespējas ātrāk. Pēc viņa domām, daži tajā minētie secinājumi ir acīmredzami, taču arī tiem būs liela nozīme.

Ziņu lente
0