Noskaidrota soda nauda par Rīgas ielu remonta pārkāpumiem

© Foto : facebook / Денис ИванковРемонтные работы на улице Стабу в Риге
Ремонтные работы на улице Стабу в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielākais skaits soda naudu piespriests par darbu aizkavēšanos Stabu un Valdemāra ielās. Remontējamie iecirkņi nav nodoti ekspluatācijā, lai arī darbi bija jāpabeidz jau septembra vidū.

RĪGA, 27. oktobris — Sputnik. Par ielu remonta laikā pieļautajām kļūdām galvaspilsētas dome sodījusi uzņēmējus par 80 tūkstošiem eiro. Lielākais skaits pārkāpumu fiksēts Stabu un Valdemāra ielās, vēsta Latvijas radio.

Uzņēmuma līguma paredzētā soda nauda – 70 eiro. Kopumā no uzņēmējiem par neatbilstošu satiksmes organizāciju ap remontējamiem iecirkņiem iekasēti 12,8 tūkst. eiro.

Bērnu laukums. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Nepabeidzi laikus remontdarbus Rīgā – atdod naudu bērniem

Taču lielākā soda nauda, kura kopsumma sasniedz 65 tūkst. eiro, piespriesta par darbu aizkavēšanos Stabu un Valdemāra ielās. Remontējamie iecirkņi nav nodoti ekspluatācijā, jo turpinās objektu pārbaude un nepilnību novēršana. Darbi Valdemāra un Brīvības ielās bija jāpabeidz jau 17. septembrī. 19. septembrī tika noteikts sods uzņēmējam, kompānijai "А. С. В.", 7 400 eiro apmērā par katru nokavēto dienu.

Augusta vidū Rīgas mērs Nils Ušakovs pastāstīja raidījuma Rīta panorāma ēterā, ka, lai arī celtnieki neiekļaujas termiņos, situācija šogad nav tik smaga kā pērn. Tiesa, Ušakovs ir neapmierināts ar to, kā celtnieki organizē ceļu satiksmi remonta laikā – par dažādiem pārkāpumiem viņi sodīti jau vairāk nekā 25 reizes.

Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola paskaidroja, ka pašvaldība veiks pasākumus, lai turpmāk remonts noritētu gludāk:

"Nākamgad noteikti netiks remontētas maģistrāles tik tuvu viena otrai, tāpēc būs vieglāk. Piemēram, Krasta iela, kurā kājāmgājēju gandrīz nav. Domāju, šis gads būvuzņēmējiem kļuva par kaujas kristībām, jo par satiksmes organizāciju līdzās remonta vietai viņi atbild paši. Viņi tur organizē darbus, un viņiem jāseko, lai viss atbilstu Ministru kabineta noteikumiem."

Ziņu lente
0