Krievija nodevusi Filipīnām armijas kravas automašīnas un šaujamieročus

© REUTERS / Romeo RanocoFilipīnu prezidents Rodrigo Duterte
Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un Filipīnu aizsardzības ministrs Delfins Lonrenzara parakstīja vienošanos par abu valstu militāri tehnisko sadarbību.

RĪGA, 25. oktobris — Sputnik. Krievija nogādājusi Filipīnās militārās produkcijas partiju, ieskaitot šaujamieročus, munīciju un armijas kravas automašīnas, vēsta RIA Novosti.

Militārā produkcija tika svinīgi nodota Manilas ostā uz lielā pretzemūdeņu kuģa "Admiral Panteļejev" klāja. Ceremonijā piedalījās Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte.

Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte - Sputnik Latvija
Balto namu apmeklēs galvenais narkotiku apkarotājs Dienvidaustrumāzijā

Iepriekš Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un Filipīnu aizsardzības ministrs Delfins Lorenzara parakstīja vienošanos par abu valstu militāri tehnisko sadarbību.

Vizītes gaitā Krievijas aizsardzības ministrs piedalījās vairākās divpusējās un daudzpusējās pārrunās ar kolēģiem no ASEAN un "SMOA+" valstīm.

Klusā okeāna flotes kuģi: lielie pretzemūdeņu kuģi "Admiral Vinogradov", "Admiral Panteļejev" un tankkuģis "Boris Butoma" ieradās Manilā pirms vairakām dienām. Trešdien valsts prezidents Duterte apmeklēja "Admiral Panteļejev". Krievijas kuģi uzturēsies Manilā līdz 26. oktobrim.

Klusā okeāna flotes kuģi kopumā dosies deviņās neoficiālās vizītēs ārvalstu ostās. Pārgājiena galvenais mērķis — Andreja karoga demonstrācija Āzijas un Klusā okeāna reģionā, kā arī Krievijas jūras kara sadarbības attīstība ar Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstīm.

Ziņu lente
0