Politika

Maskava paudusi viedokli par neatkarības referendumiem Itālijas ziemeļos

© Sputnik / Алексей Дружинин/Антон Денисов/Пресс-служба президента РФ / Pāriet pie mediju bankasMaskavas Kremlis
Maskavas Kremlis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ar Itāliju Krievu saista siltas un plašas attiecības, uzsvēra Krievijas prezidenta preses sekretārs.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. Referendumi Lombardijas un Veneto apgabalos Itālijā ir valsts iekšējā lieta, žurnālistiem norādīja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta Sputnik Igaunija.

"Tas, kas ir kopīgs Katalonijai un šiem apgabaliem Itālijā, — viņus tomēr apvieno fakts, ka tā ir viņu iekšējā lieta. Pirmajā gadījumā Spānijas, otrajā — Itālijas," — Dmitrija Peskova teikto citēja RIA Novosti.

Viņš uzsvēra, ka Krievija neplāno iejaukties valstu iekšējās lietās, ar kurām Maskavu saista siltas un plašas attiecības.

Iedzīvotāji ir iestājušies par autonomiju - Sputnik Latvija
Referendumi Veneto un Lombardijā: iedzīvotāji ir iestājušies par autonomiju

22. oktobrī Veneto un Lombardijas apgabalos Itālijas ziemeļos noritēja referendumi par autonomiju. Itālijas Republikas vēsturē tamlīdzības konsultācijas ar reģionu iedzīvotājiem tiek organizētas pirmo reizi. Pie tam formāli abi referendumi neradīs obligātas tiesiskās sekas. Sākotnējie dati liecina, ka vairāk nekā 95% Lombardijas iedzīvotāju nobalsojuši par reģiona autonomijas paplašināšanu, referendumā piedalījās vairāk nekā 40% balsstiesīgo. Veneto apgabalā savu viedokli pauduši aptuveni 60% balsstiesīgo.

Veneto prezidents Luka Dzaija paziņoja, ka uzvarējuši cilvēki, kuri vēlas būt saimnieki savās pašu mājās. Viņš apsolīja jau tuvākajā laikā sākt darbu pie vienošanās, ko reģions piedāvās centrālajai valdībai.

Ziņu lente
0