Krievija atguvusi Sanfrancisko ģenerālkosulāta arhīvu

© © Фото : Дмитрий ЗлодоревĢenerālkonsulāts Sanfrancisko
Ģenerālkonsulāts Sanfrancisko - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Krievijas vēstniecība ASV informēja, ka Savienoto Valstu varasiestāžu pārstāvji izveduši un nogādājuši Vašingtonā konsulāta arhīvu, neskatoties uz Krievijas ĀM iebildumiem un protestu.

RĪGA, 24. oktobris — Sputnik. ASV nodevušas Krievijas vēstniecībai Vašingtonā iepriekš slēgtā ģenerālkonsulāta Sanfrancisko arhīvu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz diplomātiskās misijas sniegto informāciju.

"Krievijas ģenerālkonsulāta ēkai Sanfrancisko, kas tika slēgta ar viņu lēmumu no 2. septembra, amerikāņu varasiestādes joprojām nav sniegušas mums piekļuvi ar mērķi izvest konsulāta arhīvu. Tā vietā viņi patstāvīigi iesaiņoja un izveda to uz Vašingtonu. Tas tika veikts pretēji atkārtotiem Krievijas Ārlietu ministrijas un vēstniecības (ASV — red.) protestiem," — teikts paziņojumā diplomātiskās misijas lapā Facebook.

Diplomātiskās misijas pārstāvji atgādināja, ka konsulāta arhīvi un dokumenti ir "neaizskarami jebkurā laikā un neatkarīgi no to atrašanās vietas."

"Ar savām darbībām ASV kārtējo reizi rupji pārkāpušas Vīnes konvencijas par konsulārajām attiecībām un divpusējās konsulārās konvencijas atbilstošos nolikumus," — uzsvērusi Krievijas vēstniecība ASV.

С генконсульства РФ в Сан-Франциско убрали российский флаг - Sputnik Latvija
No Krievijas ģenerālkonsulāta Sanfrancisko noņemts Krievijas karogs

"Vašingtonas varasiestāžu nevērīgā attieksme pret starptautiskajām tiesībām, mūsu diplomātiskajiem un konsulārajiem objektiem un īpašumu paver iespējas atbilstoši izturēties pret ASV pārstāvniecībām Krievijā. Saskaņā ar savstarpējo attiecību principu, uz kura balstītas diplomātiskās attiecības," — brīdināja Krievijas vēstniecība.

Septembra sākumā pēc ASV valdības prasības tika slēgts Krievijas ģenerālkonsulāts Sanfrancisko un tirdznieciskās pārstāvniecības Vašingtonā un Ņujorkā. Piektdien Krievijas ģenerālkonsuls Ņujorkā Sergejs Ovsjaņņikovs informēja, ka galīgs lēmums par iespējamo atbildi situācijā ar valsts diplomātisko īpašumu ASV vēl nav pieņemts.

Ziņu lente
0