Izsolē pārdota vēstule no "Titānika"

© REUTERS / Henry Aldridge & Son/Handout via REUTERSIzsolē pārdota vienīgā vēstule no "Titānika"
Izsolē pārdota vienīgā vēstule no Titānika - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tā ir vienīgā vēstule no lainera, kurš nogrima Atlantijas okeānā.

RĪGA, 22. oktobris – Sputnik. Slavenā lainera "Titāniks" pasažiera pēdējā vēstule tika pārdota Anglijā par rekordlielu summu 166 tūkstošu dolāru apmērā, stāsta Sputnik Baltkrievija ar atsauci uz izsoļu nama Henry Aldridge & Son pārstāvi, kurš specializējas priekšmetu pārdošanā no pasaulē slavenākā kuģa.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Trampa skice pārdota izsolē par 16 tūkstošiem dolāru

Vēstuli uzrakstīja amerikāņu biznesmenis Oskars Holversons, kurš ceļoja uz "Titānika" klāja, 1912. gada 13. aprīlī – dienu pirms okeāna lainera sadursmes ar aisbergu. Holversons atradās uz klāja kopā ar savu sievu Mēriju – viņai izdevās izdzīvot pēc katastrofas.

Vēstulē, kura bija paredzēta viņa mātei, biznesmenis aprakstīja savus iespaidus par laineri un pastāstīja, ka satika uz kuģa miljonāru Džonu Džeikobu Astoru. Nedz Astoram, nedz pašam Holverstonam neizdevies izdzīvot.

Holverstona līķis vēlāk tika pacelts virszemē. Krūts kabatā atradās piezīmju grāmatiņa, kurā arī bija vēstule. Tā bija uzrakstīta uz kuģa firmas veidlapas. Pagaidām tā ir vienīgā vēstule no "Titānika", kura pārdzīvoja Atlantijas ūdens dzelmi.

"Titāniks" nogrima 1912. gada 14. aprīlī. Uz klāja atradās 1317 pasažieri un 908 ekipāžas locekļi. Izglābt izdevies tikai 712 cilvēkus, viņus uzņēma uz britu tvaikoņa "Karpatija" klāja.

Ziņu lente
0