Uzbrucējs ar nazi tirdzniecības centrā Polijā ilgu laiku ārstējies pie psihiatra

CC0 / pxhere / Нож
Нож - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polijas iekšlietu ministrs paskaidrojis, ka vīrietis rīkojies viens pats, viņa rīcība nav saistīta ar kādiem ideoloģiskiem vai teroristiskiem uzskatiem.

RĪGA, 21. oktobris – Sputnik. Uzbrucējs ar nazi tirdzniecības centrā Polijas pilsētā Stalova Vola ilgu laiku ārstējies pie psihiatra, paziņoja valsts iekšlietu un administrācijas ministrs Mariušs Blaščaks, vēsta RIA Novosti.

"Šis vīrietis ilgu laiku bija ārstējies pie psihiatra. Izskatās tā, ka situācija saistīta ar viņa psihisko stāvokli, kļuvusi par iemeslu šādai reakcijai," — paudis Blaščaks radiostacijas RMF FM ēterā.

Viņš apstiprināja, ka "vīrietis rīkojies viens pats", viņa rīcība "nav saistīta ar kādiem ideoloģiskiem vai teroristiskiem uzskatiem", kā arī, ka ļaunprātis "nebija dzēris". Ministrs atzīmēja, ka policija tagad palielinās patruļu skaitu tirdzniecības centros.

Полицейский на месте нападения на людей с ножом в Мюнхене - Sputnik Latvija
Minhenē vīrietis ar nazi uzbrucis garāmgājējiem

"Es runāju ar Polijas policijas galveno komandantu. Pēc šī notikuma komandanti pievērsīs lielāku uzmanību tirdzniecības centriem. Būs vairāk patruļu," — pateica Blaščaks. Taču viņam nav pretenziju pret policiju.

"Tas bija notikums, ko ir grūti paredzēt," — paziņoja ministrs.

Kā tika ziņots iepriekš, uzbrukuma rezultātā cietušie, kuru vecums sastāda no 18 līdz 50 gadiem, guvuši, lielākoties krūšu kurvja un galvas traumas. Policija aizturēja uzbrucēju. Tas izrādījies vietējais iedzīvotājs, viņš iepriekš netika saukts pie kriminālatbildības un aizturēšanas brīdī nebija reibuma stāvoklī.

Ziņu lente
0