Krievija nepieļaus Donbasā slaktiņu, paziņoja Putins

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ В. Путин принял участие в итоговой сессии Международного дискуссионного клуба "Валдай"
Президент РФ В. Путин принял участие в итоговой сессии Международного дискуссионного клуба Валдай - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava ir noraizējusies par to, ka pēc robežas slēgšanas starp Krieviju un neatzītajām republikām Ukrainas austrumos, to teritorijā varētu sākties slaktiņš.

RĪGA, 20. oktobris — Sputnik. Maskava ir noraizējusies par to, ka pēc robežas slēgšanas starp Krieviju un neatzītajām republikām Ukrainas austrumos pirms politisko jautājumu atrisināšanas, Donbasā varētu notikt traģēdija – atkārtotos Srebreņicai līdzīgi notikumi, paziņojis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, vēsta RIA Novosti.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija
Putins par RT un Sputnik darbu: noņemu cepuri

Starptautiskā diskusiju kluba "Valdaj" noslēguma plenārsēdē Krievijas prezidents Vladimirs Putins izteica viedokli, ka pastāv slaktiņa risks Donbasā, un norādīja, ka Krievija to nepieļaus.

Srebreņicas pašvaldībā Bosnijā un Hercegovinā notika nežēlīgas serbu un bosniešu militāro vienību sadursmes 1992-1995. gada konflikta gaitā. Piemēram, 1995. gada jūlijā Bosnijas serbu bruņotās vienības ģenerāļa Ratko Mladiča vadībā nogalināja vairāk nekā sešus tūkstošus vietējo iedzīvotāju – bosniešu. Hāgas starptautiskais tribunāls vēl joprojām turpina tiesvedību Mladiča lietā.

2014. gada pavasarī Ukrainas valdība sāka militāru operāciju pret Luganskas un Doņeckas pašpasludinātajām republikām, kas deklarēja neatkarību pēc valsts apvērsuma valstī. ANO rīcībā esošā informācija liecina, ka konfliktā gājuši bojā vairāk nekā desmit tūkstoši cilvēku.

Neskatoties uz Minskā parakstītajiem protokoliem, kuri reglamentē konfrontācijas noregulēšanai nepieciešamos pasākumus, konflikta puses joprojām turpina apšaudes.

Ziņu lente
0