Mītiņš Kijevā: nakti noturējušies un dienu nostāvēs

© Sputnik / StringerKarogi pie Kijevas pilsētas administrācijas
Karogi pie Kijevas pilsētas administrācijas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Protesta akcijas dalībnieki pie Ukrainas Augstākās radas ēkas uzcēluši telšu nometni un cieši apņēmušies turpināt akciju.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Otrdienas vakarā pret korupciju vērstā mītiņa dalībnieku un policijas starpā Ukrainas galvaspilsētā notika vairākas sadursmes. Ukrainas Nacionālā policija informēja, ka tajās cituši divi tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, vēsta Sputnik Igaunija.

Iepriekš aģentūra RIA Novosti ziņoja, ka protesta akcijas dalībnieki Kijevas centrā uzcēluši aptuveni simt teltis pie Ukrainas Augstākās radas ēka un palikuši nakšņot.

Ukrainas ģenerālprokurors Jurijs Lucenko informēja, ka policija neplāno nojaukt protesta akcijas dalībnieku teltis.

Lucenko apsolīja, ka "pilsoņu, ar likumu aizsrgāto varasiestāžu darbinieku un deputātu piekaušanas gadījumi tiks stingri vajāti".

Savukārt Ukrainas Nacionālās policijas vadītājs Sergejs Kņazevs informēja, ka tiesībsargi neplāno attīrīt teritoriju pie Augstākās radas. Viņš piebilda, ka policija pastiprināti sargās sabiedrisko kārtību galvaspilsētas centrā.

"Mēs nodrošināsim sabiedrisko kārtību pilsētas centrā, tostarp arī Konstitūcijas laukumā; neplānojam nekādus radikālus attīrīšanas un atbrīvošanas pasākumus vai citus soļus. Ja pilsoņi vēlas paust savu viedokli, lūdzu, lai pauž, taču mūsu pienākums ir nodrošināt viņu drošību," — skaidroja Kņazevs.

Grivna. Ukrainas valūta - Sputnik Latvija
Kijevieši ar komunālajiem parādiem var zaudēt mantību

Saskaņā ar Augstākās radas frakcijas "Pašpalīdzība" deputātes Viktorijas Voicickas vārdiem, Ukrainas specdienesti pastiprinājuši Ukrainas prezidenta Petro Porošenko privātās rezidences apsardzi netālu no Kijevas. Deputāte piebilda, ka šos pasākumus kārtības sargi pamatojuši ar mācībām.

Iepriekš Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņoja, ka ar sapratni uztver protesta akciju pie Augstākās radas. Viņš pauda cerību, ka mītiņi noritēs miermīlīgi, "absolūti mierīgi, efektīvi noslēgsies un sekmēs cita starpā arī prezidenta likumprojektu pieņemšanu". Pēc Ukrainas prezidenta vārdiem, lielākā daļa akciju organizatoru pausto prasību atbilst valsts vadības iniciatīvām.

Otrdien, 17. oktobrī pie Augstākās radas notika plašs mītiņš, ko organizēja virkne politisko spēku Ukrainā, tostarp arī Mihaila Saakašvili partija "Jauno spēku kustība". Akcijas dalībnieki pieprasīja deputātu imunitātes atcelšanu, antikorupcijas tiesas izveidi un grozījumu izdarīšanu vēlēšanu normatīvajos aktos.

Ziņu lente
0