ES pilsētas ir vāji aizsargātas no teroraktiem, tiek veikti pasākumi

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasKriminālistri strādā Briseles centrālajā stacijā. Foto no arhīva
Kriminālistri strādā Briseles centrālajā stacijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisija atzinusi, ka Eiropas pilsētas ir nepietiekami aizsargātas no teroraktiem un ierosina vietējām pašvaldībām izvērtēt darbību plānu, ko nāktos īstenot tuvāko 16 mēnešu laikā.

RĪGA, 18. oktobris — Sputnik. Eiropas Komisija uzskata, ka ES pilsētas ir nepietiekami aizsargātas no teroraktiem, vēsta  Die Welt, atsaucoties uz tās rīcībā esošo informāciju. Oficiālā dokumenta publikācija gaidāma tuvākajā laikā, informē Sputnik Igaunija

Par vienu no svarīgākajiem pasākumiem Eiropas komisija uzskata "novatorisku un nemamāmu nožogojumu uzstādīšanu, lai aizsargātu pilsētas, pie tam nemainot to atklāto raksturu".

Francijas policija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Francijas policija brīdina par jauniem teroraktiem uz Eiropas dzelzceļiem

Komisija Briselē ierosina atkāt arī īpašus forumus, kuros reģionālās varas iestādes un pašvaldības, kā arī tirdzniecības un sporta centru privātie operatori varēs "dalīties informācijā un mācīties viens no otra". Piedāvātos pasākumus Eiropas Komisija pamato ar to, ka "teroristu uzmanības centrā visbiežāk nonāk tādas sabiedriskās vietas kā gājēju zonas, ievērības cienīgas vietas, transporta un tirdzniecības centri, koncertzāles un sabiedriskās lietošanas vietas pilsētā". Pēc Briseles domām, tamlīdzīgi objekti ES ir "visai viegli ievainojami".

ES Komisija pauda bažas arī vilcienu drošības jautājumā — tie ir "paaugstināta riska mērķi, ņemot vērā to infrastruktūras atklātā rakstura dēļ", un brīdināja par teroraktu risku ar ķīmisko un radioaktīvo ieroču pielietojumu.

Eiropas Komisija aicina pastiprināti gatavoties tamlīdzīgiem draudiem, piemēram, parūpēties par mācībām un treniņiem likumdošanas iestādēs, veselības aprūpes iestādēs, civilās aizsardzības sfērā un bruņotajos spēkos, vēsta stolitsa.ee, atsaucoties uz DW.

Ziņu lente
0