Vašingtona un Seula sākušas liela mēroga mācības pie Korejas pussalas

© Sputnik / Петров / Pāriet pie mediju bankasSeula
Seula - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Dienvidkorejas telekanāla datiem, jūras manevri Japānas jūrā ir paredzēti trieciena veikšanai galvenajiem Ziemeļkorejas militārajiem objektiem "ārkārtas situācijas" gadījumā Korejas pussalā.

RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. ASV un Dienvidkoreja pirmdien sākušas Japānas un Dzeltenajā jūrā savstarpējas militārās jūras mācības, kurās iesaistīti apmēram 40 kuģi, tostarp, amerikāņu trieciena grupu kodola aviācijas kuģa "Ronald Reagan" vadībā, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Dienvidkorejas ziņu telekanālu YTN.

Pēc telekanāla datiem, jūras manevri Japānas jūrā ir paredzēti trieciena veikšanai galvenajiem Ziemeļkorejas militārajiem objektiem "ārkārtas situācijas" gadījumā Korejas pussalā. Tai pat laikā Dzeltenajā jūrā ASV un Dienvidkoreja apgūst pretinieka uzbrukuma apspiešanas operāciju.

Канцлер ФРГ Ангела Меркель выступает на 53-й Мюнхенской конференции по безопасности - Sputnik Latvija
Merkele atteikusies automātiski atbalstīt ASV karā pret Ziemeļkoreju

Kā ziņo YTN, Dienvidkorejas ostās tāpat atrodas ASV kodolzemūdenes "Tucson" un "Michigan". Šajā sakarā YTN neizslēdz, ka Ziemeļkoreja, atbildot uz šādu spēka demonstrēšanu, varētu sarīkot kārtējo ballistisko raķešu izmēģinājumu.

Kā tiek sacīts ASV Septītās flotes iepriekš izplatītajā paziņojumā, mācības tiek veiktas ar segvārdu MCSOFEX. Izņemot kodola aviācijas kuģi, amerikāņu mācību triecienu grupā ir "Arleigh Burke" klases mīnu kuģi ar nosaukumiem "Stethem" (DDG-63) un "Mustin" (DDG-89).

Pēc informācijas aģentūras Yonhap, kopā ar militārajiem Dienvidkorejas kuģiem un aviāciju, tostarp, kuģis ar agrās noteikšanas sistēmu "Aegis" un pretlaivu lidmašīnu P-3 "Orion", ASV triecienu grupa apgūs mācību manevrus Japānas jūrā. Tāpat mobilizēti iznīcinātāji F-15K, FA-18 un A-10, kā arī helikopteri "Apache"  AH-46E Lynx un AW-159 "Wild Cat".

Karaspēku pārvietošanos Ziemeļkorejā, kā atzīmē Yonhap, uzraudzīs uz "Boeing" bāzes radītā kaujas vadības un mērķa norādīšanas lidmašīna ar radaru sistēmu JSTARS.

Phenjana - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja noraidījusi Dienvidkorejas piedāvājumu uzlabot attiecības

Tiek paredzēts, ka mācības noslēgsies šonedēļ, piektdien.

Turklāt, no trešdienas līdz 22. oktobrim militārajā Seulas lidlaukā ar 32 valstu piedalīšanos notiks aviācijas šovs ADEX, kurā tiks demonstrēts amerikāņu stratēģiskais bruņojums, tostarp neredzamais iznīcinātais F-22, bumbvedēji F-35A un B-1B.

Šobrīd Dienvidkorejā uzturas apmēram 28 tūkstoši amerikāņu karavīri sakarā ar Ziemeļkorejas draudiem. Phenjana savukārt uztraucas par draudiem no ASV un palielina savu kodola un raķešu potenciālu, neskatoties uz ANO DP stingrajām sankcijām.    

Ziņu lente
0