Mehiko rekonstrukcija pēc spēcīgās zemestrīces aizņems 6-7 gadus

© REUTERS/Carlos JassoMehiko pēc zemestrīces. Foto no arhīva
Mehiko pēc zemestrīces. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pagājušajā nedēļā Mehiko mērs paziņoja par Mehiko ēku nojaukšanas uzsākšanu, kuras atzītas par dzīvošanai nederīgām un bīstamību izraisošām pēc spēcīgās zemestrīces.

RĪGA, 16. oktobris — Sputnik. Septembra spēcīgās zemestrīces rezultātā cietušās Meksikas galvaspilsētas Mehiko rekonstrukcija "aizņems sešus vai septiņus gadus", vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Mehiko mēra Migela Anhela Mansera paziņojumu avīzes Pais intervijā.

"Nepieciešams izstrādāt finanšu stratēģiju un sniegt cilvēkiem ap sešiem gadu ilgu termiņu, lai nedrošas ēkas kļūtu drošas," paziņoja Mansera, piebilstot, ka galvaspilsētas rekonstrukcijas plānam ir jābūt sagatavotam līdz 31. decembrim.

Cilvēki Mehiko ielās pēc zemestrīces - Sputnik Latvija
Pie Meksikas krastiem notikusi spēcīga zemestrīce

Pagājušajā nedēļā Mansera paziņoja par Mehiko ēku nojaukšanas uzsākšanu, kuras atzītas par dzīvošanai nederīgām un bīstamību izraisošām pēc spēcīgās zemestrīces.

Iepriekš Mansera nosauca skaitli no 800 līdz tūkstotim būvju, kuras varētu tikt nojauktas. Saskaņā ar pēdējiem oficiālajiem varas iestāžu datiem, 19. septembra zemestrīce visā Meksikā aiznesusi 369 cilvēku dzīvības (no tiem 228 gāja bojā galvaspilsētā), vēl apmēram 70 cilvēki kļuva par 7. septembra zemestrīces upuriem.

Meksikas prezidents Enrike Penja njeto iepriekš novērtēja summu, kura ir nepieciešama atjaunošanai, 37,5 miljardu peso apmērā (vairāk nekā 2 miljardi dolāru).    

Ziņu lente
0