Francijā pret arodbiedrību demonstrāciju izmantota asaru gāze

© Sputnik / Ирина Калашникова / Pāriet pie mediju bankasПолицейский в Париже
Полицейский в Париже - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Otrdien Francijā notika plašs streiks, protesta akcijas rezultātā tika traucēts skolu, bērnudārzu un slimnīcu darbs, atcelti vairāki avioreisi lielākajās valsts lidostās.

RĪGA, 11. oktobris — Sputnik. Policijas darbinieki izmantoja asaru gāzi, lai izklīdinātu arodbiedrību protesta akcijas dalībniekus Parīzē, informē RIA Novosti.

Столкновение полиции и сотрудников французской тюрьмы Флери-Мирожи, Франция - Sputnik Latvija
Parīzes piepilsētā notikusi plaša protesta akcija

Aptuveni pl. 14.30 pēc vietējā laika (15.30 pēc Latvijas laika) Republikas laukumā sākās plašs protesta gājiens. Tā pirmajās rindās soļoja melnā apģērbā tērpti jaunieši, kuru sejas sedza maskas un saites. Gājiena maršrutā viņi dauzīja vitrīnas un atstāja uzrakstus uz sienām.

Aptuveni pusotru stundu pēc gājiena sākuma policija izmantoja asaru gāzi. Gaisā bija jūtami tās indīgie izgarojumi un dūmi.

Otrdien Francijā notika plašs streiks, ko organizēja vairākas vadošās arodbiedrības. Protesta akcijas rezultātā tika traucēts skolu, bērnudārzu un slimnīcu darbs, atcelti vairāki avioreisi lielākajās valsts lidostās.

Protesta akcijas aizritēja vairākos desmitos Francijas pilsētu. To dalībnieki paziņoja, ka nepiekrīt valdības veiktajiem pasākumiem ar mērķi samazināt darba vietas un izmaksājamo pabalstu summuas, kā arī veikt algu indeksāciju.

Ziņu lente
0