Krievijas vēstniecība Lielbritānijā aicinājusi kritiķi startēt kosmosā ar iPhone

© Sputnik / Константин Родиков / Pāriet pie mediju bankasMobilais tālrunis
Mobilais tālrunis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu žurnālists, kurš paudis neliekuļotu uzskatu par to, ka Krievijas kosmiskās raķetes ir tehniski nepilnīgākas nekā amerikāņu iPhone, krita par savas pašpārliecības upuri.

RĪGA, 9. oktobris — Sputnik. Krievjsa vēstniecība Lielbritānijā ieteikusi žurnālistam Žilam Vitelam, kurš kritiski raksturojis raķeti "Sojuz", startēt kosmosā ar viņa iPhone, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.  Aģentūra vēsta, ka Vitels publicējis avīzē The Times pirmajam britu kosmonautam SKS Timam Pīkam veltītu aprakstu.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons vizinās tankā savas vizītes laikā Igaunijā - Sputnik Latvija
Krievijas vēstniecība Lielbritānijā salīdzinājusi Borisu Džonsonu un Sergeju Lavrovu

Sarunā ar žurnālistu Pīks atzina, ka viņam ļoti patīt Baikonurs un vismaz "padomju tehnoloģijas". Žurnālists pievērsa īpašu uzmanību šai frāzei un piezīmēja: "Kopš komunisma kraha nav mainījies gandrīz nekas no tā, ko krievi izmanto iziešanai orbītā.

Viņi ir pilnveidojuši datorus savā labākajā raķetē "Sojuz", taču tās jauda tik un tā ir mazāka nekā iPhone," — ironizē Vitels.

Krievijas vēstniecība atsaucās uz žurnālista izteikumiem savā mikroblogā Twitter.

"Ja nu tā, iespējams, Vitelam vajadzētu pamēģināt doties kosmosā ar sava iPhone, nevis "novecojušā" "Sojuz" palīdzību," — ieteica diplomāti.

​Pie tam pats Pīks intervijā pastāstīja, ka krievu tehnika kļūst aizvien sarežītāka, un piebilda, ka "Sojuz", viņaprāt, ir "uzticamākā un drošākā iespēja nokļūt kosmosā".

"Sojuz" — PSRS izstrādāta trīspakāpju vidējās klases nesējraķete, kas paredzēta "Sojuz" tipa pilotējamo kosmisko kuģu un sērijas "Kosmos" automātisko kosmisko aparātu izvešanai Zemes orbītā. Tās izstrāde un ražošana sākās jau XX gs. 50.-60. gados.

Patlaban raķešu kosmiskais centrs "Progres" ražo virkni "Sojuz" saimes raķešu: "Sojuz FG" pilotējamajiem startiem, "Sojuz 2.1a", "Sojuz 2.1б" un kosmodroma Kuru (Dienvidamerika) tropiskajiem apstākļiem pielāgotu raķeti "Sojuz ST", kā arī vieglo raķeti "Sojuz 2.1v".

Ziņu lente
0