Latvijā norisinās bezmaksas autoservisa dienas

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasAutomašīnas riepu montāža
Automašīnas riepu montāža - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
No 2. līdz 10. oktobrim lielākajās Latvijas pilsētās norisinās "Autoservisa dienas" - autovadītājiem ir iespēja bez maksas pārbaudīt savas mašīnas tehnisko stāvokli.

RĪGA, 7. oktobris — Sputnik. Liepājas Ceļu Satiksmes drošības direkcijas (CSDD) nodaļas direktora vietnieks Arnis Jekste pastāstīja par "Autoservisa dienu" akciju Latvijas Radio 4 "Doma laukums" raidījuma ēterā.

"Autoservisa dienās" transportlīdzekļiem varēs bezmaksas pārbaudīt drošības sistēmu un elektroierīču darbu: vai normāli uzlādējas akumulators, lukturus un to regulēšanu, kā ari riepu stāvokli — speciālisti novērtēs to vecumu un izmērīs protektora dziļumu, teica Jekste.

Радар - Sputnik Latvija
Uz Latvijas autoceļiem turpina dedzināt fotoradarus

Viņš paskaidroja, ka šādas pārbaudes tiek veiktas sakarā ar aukstuma iestāšanos, un ieteica auto cienītājiem pāriet pie ziemas riepām jau pirms 1. decembra, kad vidējā diennakts temperatūra pazemināsies līdz 5-7 grādiem, un tas būs jāizdara saskaņā ar noteikumiem.

Jekste atzīmēja, ka "Autoservisa dienu" laikā varēs saņemt arī speciālistu bezmaksas konsultācijas. Pēc VSDD pārstāvja sacītā, šādas bezmaksas pārbaudes ir ļoti svarīgas, jo runa ir par vispārējo drošību, savukārt automobiļa stāvoklis ir jāpārbauda nevis reizi gadā pirms plānotās tehniskās apskates, bet gan regulāri.

CSDD pārstāvis tāpat pastāstīja, ka interese par bezmaksas autoservisa dienām ir ļoti liela, un jāpierakstās servisā iepriekš, lai nenāktos rindā. Iepriekšējos gados speciālisti ne minūti nestāvēja bez darba, pastāvīgi bija trīs-piecas mašīnas rindā, dažkārt servisā vienlaikus atbrauca pa desmit cilvēkiem, atzīmēja Jekste.

Светофор - Sputnik Latvija
Sākusies Eiropas diena bez bojā gājušajiem ceļu satiksmes negadījumos

Tāpat viņš paziņoja, ka šogad, "Tehniskās apskates nakts" akcijas laikā, visā Latvijā tika pārbaudīti vairāk nekā 2 tūkstoši automobiļu, turklāt apmēram 75% mašīnu tika atklātas tehniskas nepilnības: problēmas stūres un bremžu sistēmās. Jekste aicināja visus īpašniekus cītīgi rūpēties par savām mašīnām, jo nepilnību skaits ir atkarīgs nevis no tās vecuma, bet no apkopes.

Vērts atzīmēt, ka "Tehniskās apskates nakts" laikā 2016. gadā Gulbenes pilsētā tika atklāts, ka no 106 automobiļiem, kuri piedalījās akcijā, tikai 15% atbilda prasībām, savukārt vidējais mašīnu vecums sastādīja 17 gadus, pati vecākā no tām bija 1985. gada izlaiduma.

Bezmaksas autoservisa dienas jau notikušas Rīgā, Jēkabpilī, Rēzeknē, Valmierā un Jelgavā, 9. oktobrī tās notiks Talsos, 10. oktobrī Liepājā, kur bezmaksas pārbaude notiks no 11:00 rītā līdz 18:00 CSDD Brīvības ielā 148 un degvielas uzpildes stacijā Cirkle K Esperanto ielā.

Ziņu lente
0