Sprādziena jauda Saulkrastos bijusi līdzvērtīga vairāk nekā 100 kilogramiem trotila

© © Photo: Valsts policijaГосударственная полиция Латвии
Государственная полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mājas eksplozijā bojā gājušā pirotehnika Ilmāra Āboliņa uzņēmumam vasarā tika atņemta licence sprādzienbīstamu vielu glabāšanas noteikumu neievērošanas dēļ, informēja policija.

RĪGA, 6. oktobris — Sputnik. Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins žurnālistiem pastāstīja par privātmājas sprādzienu Saulkrastos, raksta LSM.lv.

Par piecu cilvēku bojāejas cēloni kļuva lielā apjomā glabāti pirotehnikas izstrādājumi un sprādzienbīstamas vielas, pastāstīja Grišins.

"Traģēdijas cēlonis ir klaja bezatbildība — milzīgā apjomā sprādzienbīstamas lietas vest uz dzīvojamo māju…" — paskaidroja Grišins.

Pašlaik viss liecina, ka pirotehnikas krājumi mājā bija milzīgi. Sprādziens, pēc speciālistu vērtējuma, bija ļoti spēcīgs, pielīdzinot trotilam, tas varētu pārsniegt pat 100 kilogramus.

Viens no bojāgājušiem ir identificēts — tas ir pirotehniķis Ilmārs Āboliņš. Viņa ģimenei piederēja uzņēmums Svētku aģentūra. Prettiesiskas noliktavas izveidošanas dēļ uzņēmumam tika atņemta licence. Kompānijai tika piespriests sods 1200 eiro apmērā, tās licence bija atsaukta vasarā, informēja Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks.

Āboliņam arī piederēja uzņēmums PyroPower, kuram bijis mazumtirdzniecības veikals Rīgā un noliktava pie Tukuma. Tur pārbaude tika veikta vēl septembrī, un pārkāpumi netika atklāti.

Uz žurnālistu jautājumu, kas varētu būt par pirotehnikas uzliesmojuma cēloni — apkures katls vai gāzes balons, Grišins atbildēja, ka traģēdiju izraisīja sprādzienbīstamo vielu nelikumīga glabāšana.

Sakarā ar notikušo tika uzsākta krimināllieta. Kā sacīja Grišins, lai arī iespējamais vainīgais gājis bojā, tas nenozīmē, ka lietu neizmeklēs. Trīs no pieciem ģimenes locekļiem bija licencēti pirotehniķi. Policija detalizēti izmeklē visus apstākļus.

Ziņu lente
0