Saulkrastos dzīvojamās mājas sprādziena rezultātā bojā gājuši pieci cilvēki

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasПожар
Пожар - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar vakarā Saulkrastos, dārzkopības kooperatīva VEF Biķernieki teritorijā uzsprāga dzīvojamā māja, pieci cilvēki gāja bojā, pirmā negadījuma versija – apkures katla bojājums.

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Ceturtdienas vakarā, 5. oktobrī, Saulkrastu novadā dzīvojamā mājā notika sprādziens, vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta mājaslapa.

Ceturtdien, plkst. 20:32 VUGD saņēma informāciju, ka Saulkrastu novadā privātmājā kaut kas uzsprādzis, ēka sabrukusi, sācies ugunsgrēks – un vēl joprojām dzirdami sprādzieni. Māja atrodas dārzkopības kooperatīva VEF Biķernieki teritorijā, ceļa posmā Saulkrasti-Sēja-Ragana.

Glābšanas darbu laikā tika atrasti pieci bojāgājušie. Apstākļus noskaidro Valsts policija.

No sākuma apkaimē tika slēgta kustība, taču šobrīd tā ir atjaunota. Glābējiem nav informācijas, ka atrasties mājas tuvumā būtu bīstami.

Pēc neoficiāliem datiem, sprādziens noticis, iespējams, apkures katla bojājumu dēļ, nav izslēgts, ka mājā glabājusies pirotehnika, vēsta LSM.lv.

Piektdienas rītā, ap 7:00, noslēdzās glābšanas darbi – VUGD darbinieki apskatīja notikuma vietu, lai pārliecinātos, ka tur nav palikuši cilvēki.

Mājas sprādziena rezultātā atlūzas aizlidojušas līdz pat 500 metriem rādiusā, taču blakusesošās mājas nekas neapdraud, cilvēki no tām netika evakuēti.

Ziņu lente
0