Ukrainas kara prokurors ierosinājis atļaut ieroču nēsāšanu visiem pilsoņiem

© © Фото : Страница Анатолия Матиоса в FacebookUkrainas kara ģenerālprokurors, tieslietu ģenerālleitnants Anatolijs Matioss. Foto no arhīva
Ukrainas kara ģenerālprokurors, tieslietu ģenerālleitnants Anatolijs Matioss. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rudenī iecerēts iesniegt Ukrainas Augstākajā radā likumprojektu par īsstobra šaujamieroču nēsāšanas atļauju piešķiršanu noteiktām pilsoņu grupām.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Ukrainas kara ģenerālprokurors, tieslietu ģenerālleitnants Anatolijs Matioss uzskata, ka katram Ukrainas iedzīvotājam nepieciešami ieroči savas dzīvības aizsardzībai, vēsta RIA Novosti.

"Laiks patlaban ir ļoti dinamisks. Pēc manas pārliecības, katram Ukrainas iedzīvotājam ir nepieciešams ierocis un iespēja juku laiku gadījumā saglabāt vai aizsargāt savu dzīvību," — Matiosa teikto citējis telekanāls "112 Ukraina".

Viņš pastāstījis, ka nēsā ieroci, kas paredzēts viņam atbilstoši ieņemamajam postenim, jo to pieļauj karavīra statuss. "Tas ir mans dienesta ierocis. Man ir tiesības to nēsāt, glabāt un pielietot," — skaidroja kara ģenerālprokurors. Pie tam viņš uzsvēra, ka ieroci pielietojis tikai šautuvē vai poligonā.

Grivna. Ukrainas valūta - Sputnik Latvija
Kijevieši ar komunālajiem parādiem var zaudēt mantību

Iepriekš Nacionālās drošības un aizsardzības parlamentārās komitejas priekšsēdētājs Sergejs Pašinskis paziņoja, ka rudenī deputāti iesniegs Ukrainas Augstākajā radā likumprojektu par īsstobra šaujamieroču nēsāšanas atļauju piešķiršanu noteiktām pilsoņu grupām.

Patlaban Ukrainā atļauts glabāt garstobra medību ieroci, saņemot atbilstošu atļauju, ko izsniedz IeM iestāde pēc atbilstošiem kursiem.

Vienlaikus atsevišķām pilsoņu kategorijām atļauts iegādāties īsstobra traumatiskos ieročus. Piemēram, tiesības iegādāties šādus ieročus piešķirtas tiesnešiem, Radas deputātu palīgiem, žurnālistiem un brīvprātīgajiem tautas kārtības sargiem ar mērķi aizsargāt sabiedrisko kārtību.

Ziņu lente
0