Sākušās Baltā nama darbinieku pratināšanas

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasBaltais nams
Baltais nams - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta administrācijas darbinieki tiek nopratināti jautājumā par sakariem ar Krieviju, taču pats prezidents risina pret Krieviju vērsto sankciju jautājumu.

RĪGA, 1. oktobris — Sputnik. Speciālais prokurors Roberts Millers, kurš iecelts ar mērķi izmeklēt Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās, uzsācis Baltā nama darbinieku nopratināšanu, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Aģentūra vēsta, ka vispirms nopratināts ASV prezidenta nacionālās drošības padomnieka vietas izpildītājs — atvaļinātais ģenerālleitnants Džozefs Kits Kellogs. Prokuratūru ļoti ieinteresēja arī ASV prezidenta bijušā nacionālās drošības padomnieka — Maikla Flinna — persona.

Яна Тоом - Sputnik Latvija
Politika
Eirodeputāte: sankciju nodarītie zaudējumi uztrauc visus, izņemot Eiropas ierēdņus

Iejaukšanos ASV vēlēšanās, kas tiek pārmesta Krievijai, kā arī prezidenta Donalda Trampa domājamos sakarus ar Krieviju, ko noliedz gan Baltais nams, gan Kremlis, izmeklē FIB un Kongress. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, jautāts par to, vai Krievija iejaukusies vēlēšanās ASV, Francijā un Vācijā, atgādināja, ka netiek minēti nekādi fakti, kas to apstiprinātu. Krievijas prezidents Vladimirs Putins norādīja, ka ASV iejaucas citu valstu politiskajos procesos visā pasaulē, taču apvainojas uz Krieviju, kura it kā esot iejaukusies vēlēšanās ASV, lai arī Krievija negūtu nekādu labumu no tamlīdzīgas ieceres.

"Neloģiskas" sankcijas

Laikā, kad Donalda Trampa darbinieki tiek nopratināti jautājumā par viņu sakariem ar Krieviju, pats ASV prezidents risina ar ASV ieviestajām sankcijām saistītos jautājumus.

Флаги стран членов НАТО - Sputnik Latvija
Mediji: NATO izstrādātas 39 Krievijas "apturēšanas" metodes

Aģentūra RIA Novosti informē, ka piektdien, 29. septembrī ASV prezidents parakstījis  memorandu par ASV valsts sekretāra Reksa Tilersona iecelšanu ASV sankciju kuratora postenī. Cita starpā Tilersons uzņemsies atbildību par likuma spēka piešķiršanu pret Krieviju vērstajām sankcijām, kas ieviestas Baraka Obamas prezidentūras laikā. Tāpat politiķis kontrolēs vairāku likumpantu izpildi par sankcijām, kas vērstas pret Maskavu sakarā ar kiberuzbrukumiem. ASV valsts sekretārs pieņems arī lēmumus par vīzu piešķiršanu personām, kuras "nodara kaitējumu kiberdrošībai", rīkojoties Krievijas interesēs.

Iepriekš ASV Finanšu ministrija publicēja direktīvu, kas paredz ierobežojumus Krievijas naftas un gāzes sektora uzņēmumu un banku finansējumam saskaņā ar jauno likumu par sankcijām, kas stāsies spēkā 28. novembrī.

Ziņu lente
0