Daugavpilī ieviesīs pilsētnieka karti

© Foto : DaugavpilsЗдание Даугавпилсской городской думы
Здание Даугавпилсской городской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils dome strādā pie pilsētnieka kartes izveidošanas projekta. Karte sniegs pilsētas iedzīvotājiem pieeju daudzām atlaidēm pakalpojumu jomā.

RĪGA, 30. septembris – Sputnik. Piektdien Daugavpilī notika pirmā darba grupas sēde sakarā ar pilsētnieka kartes ieviešanu, paziņoja Daugavpils domē.

Darba grupa strādā no 2017. gada 18. septembra, pamatojoties uz Daugavpils mēra Riharda Eigima rīkojumu. Darba grupas locekļiem līdz 30. novembrim ir jāizstrādā pilsētnieka kartes ieviešanas plāns Daugavpilī. 

Pirmajā sēdē darba grupas darbinieki apsprieda pašvaldības pakalpojumu sarakstu, ko varēs saņemt pilsētas iedzīvotāji, izmantojot karti. Turklāt kompānijas BMS tehnoloģija pārstāvji prezentēja domes darbiniekiem savu pieredzi šādu karšu ieviešanā citās pilsētās. Darba grupa nolēma pagaidām neierobežoties ar BMS tehnoloģija piedāvājumu, un iepazīties arī ar citu uzņēmēju priekšlikumiem.

Grāmatas valsts valodā - Sputnik Latvija
Skandāls Daugavpilī: ārzemniekiem pārdotas valodas prasmes apliecības

Pilsētnieka karte jau darbojas Rīgā, kur tā saucas "Rīdzinieka karte". Tas ir dokuments, kurš apliecina rīdzinieka identitāti un nodrošina daudzfunkcionālas izmantošanas iespējas. Karte tiek izsniegta bez maksas tām personām, kuras oficiāli dzīvo Rīgā vai kurām pieder īpašums Rīgā.

Kopš 2016. gada 1. jūlija saņemt "Rīdzinieka karti" var jebkurš pilsonis, kurš samaksājis kartes gada maksu 775 eiro apmērā (pievienotās vērtības nodokli ieskaitot) pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmumam Rīgas satiksme.

"Rīdzinieka karte" ļauj iegūt vairums atlaižu un atvieglojumu, kuras ir spēkā braukšanai sabiedriskajā transportā, autostāvvietās, benzīna cenai, zālēm, kā arī medicīnas un izglītības pakalpojumiem. Turklāt ar šādas kartes palīdzību iespējams iegūt atlaides daudzos veikalos un pat atpūsties sanatorijā par zemāku cenu. Dokuments darbojas arī kā sociālā karte, elektroniskā atslēga un elektroniskais maks.

"Rīdzinieka karte" tika ieviesta 2014. gadā dažādu atlaižu piešķiršanai, tostarp, sabiedriskajā transportā.

Ziņu lente
0