Jaunā Latvijas Radio vadība izlems jautājumu par sponsoru līgumiem

CC BY-SA 2.0 / Егор Журавлев / Riga. Latvijas radioЗдание Латвийского радио на Домской площади
Здание Латвийского радио на Домской площади - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jauno radio valdes locekļu vārdus paziņos pirmdien, 2. oktobrī, pēc NEPLP pārstāvja Ivara Āboliņa vārdiem, tie būs "cienījami PSL nozares speciālisti".

RĪGA, 29. septembris – Sputnik. Latvijas Radio valdē strādās cienījami PSL nozares speciālisti, paziņoja Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Ivars Āboliņš Latvijas Radio intervijā.

Латвийское радио - Sputnik Latvija
Skandāls: Latvijas radio tirgoja ziņas

Viņš piebilda ka, tiklīdz sabiedrībai taps zināmi viņu vārdi, un tas notikšot 2. oktobrī, "tiks atceltas visas pretenzijas" par mēģinājumiem izdarīt politisku spiedienu uz sabiedrības medijiem. Pēc Āboliņa sacītā, pēc tam sabiedrība daudz retāk dzirdēs par padomi, jo radio būšot stiprs menedžments un valde.

Viņš ir pārliecināts, ka jaunā vadība spēs atrisināt jautājumus par algām, papildus izmaksām un sponsoru līgumiem, un ir pārliecināts, ka padomes lēmums izteikt neuzticību vienīgajam valdes loceklim Sigitai Roķei tikai nostiprinās sabiedrības radio.

Tieši sponsoru līgumi izraisīja vislielāko NEPLP sašutumu.

Savukārt Sigita Roķe uzskata, ka NEPLP darba mērķis ir Latvijas Radio darba dezorganizācija.

"Aicinām atbildīgās amatpersonas pievērst šai situācijai uzmanību un reaģēt, lai novērstu katastrofu laikā, kad jēdziens viltus ziņas un informācijas karš jau ir ikdienā lietoti termini," — norādīja Roķe.

Viņa piebilda, ka Latvija Radio maksā piemaksas nevis "par kaut ko vai neko", bet par papildu darbu, kurš nav iekļauts dienesta pienākumu sarakstā, tādēļ Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes sūdzības sakarā ar darba algu ir nesaprotamas.

Ziņu lente
0