"Marija" apvienosies ar "Lī": Latvija nonāks superciklona ietekmes zonā

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasДождь
Дождь - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropai tuvojas supervētra – nomierinājusies viesuļvētra "Marija", kura radīja ievērojamus postījumus Karību jūras reģionā, apvienosies ar viesuļvētru "Lī".

RĪGA, 28. septembris – Sputnik. Viesuļvētra "Marija, kura pagājušajā nedēļā plosījās Karību jūras reģionā un tika klasificēta kā piektās kategorijas viesuļvētra, tuvojas Eiropai. Apvienojoties ar otrās pakāpes viesuļvētru "Lī" un citiem cikloniem Ziemeļatlantijā, tā atnesīs Britu salām un Skandināvijai stipru vēju un lielus nokrišņus. Arī Latvija izrādīsies šī lielā ciklona ietekmē, vēsta rus.tvnet.lv.

Saskaņā ar Global Forecast System prognozi, jau no svētdienas, 1. oktobra, Latvijas saulainie laikapstākļi pasliktināsies. Gaidāms neliels vai mērens lietus un brāzmains vējš. Dienas kļūs vēsākas – maksimālā temperatūra sastādīs no 9 līdz 16 grādiem siltuma.

Saskaņā ar ASV Nacionālā viesuļvētru brīdināšanas centra datiem, vēja ātrums viesuļvētras "Marija" robežās šobrīd sastāda ap 110 kilometriem stundā. Vētras epicentrs šobrīd atrodas Atlantijas okeānā 260 kilometru attālumā no Hateras raga Ziemeļkarolīnā. Vētra turpina virzīties uz ziemeļaustrumiem.

Viesuļvētra Marija iznīcinājusi visu savā ceļā, paziņoja Puertoriko varas iestādes - Sputnik Latvija
Video
Viesuļvētra "Marija" iznīcinājusi visu savā ceļā, paziņoja Puertoriko varas iestādes

Kaut arī tās epicentram ir jāpaiet garām tālu no krasta, vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku pametuši Amerikas Ziemeļkarolīnas štata Atlantijas piekrasti. Stihija atnesīšot spēcīgus vējus un viļņus, kas draud ar nopietniem plūdiem.

Iepriekš viesuļvētra "Marija" radīja nopietnus postījumus Karību baseinā. Stihijas rezultātā, pēc dažādiem vērtējumiem, gājuši bojā vairāk nekā 50 cilvēku – Puertoriko, Dominikā, Gvadelupā, Haiti un Amerikas Virdžīnu salās, kā arī Dominikānas Republikā. Kad viesuļvētra bija šķērsojusi Puertoriko, tā sasniegusi ceturto bīstamības pakāpi, sala praktiski pilnībā palikusi bez elektroapgādes.

Ziņu lente
0