Saūda Arābijā sievietēm atļauj vadīt auto

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saūda Arābija ierobežo sieviešu tiesības vairākās nozarēs, taču karalistē atbalstīja priekšlikumu atļaut sievietēm vadīt automobiļus, lai taupītu vīriešu laiku.

RĪGA, 27. septembris – Sputnik. Saūda Arābijas karalis Selmāns bin Abdulazīzs Āl Saūds otrdien parakstījis rīkojumu, saskaņā ar kuru, karalistes sievietēm tagad ir tiesības vadīt mašīnu, paziņoja Saūda Arābijas oficiālais Twitter mikroblogs.

Karalis lika sasaukt IeM, Finanšu, nodarbinātības un sociālās attīstības ministrijas pārstāvju komisiju, lai izpētītu nepieciešamos pasākumus automobiļu vadīšanas tiesību izsniegšanai sievietēm.

Saūda Arābija tiek uzskatīta par viskonservatīvāko valsti pasaulē. Valsts ierobežo sieviešu tiesības daudzās jomās, taču pēdējā laikā daudzi karalistes iedzīvotāji iestājās par to, lai atļautu sievietēm vadīt automobiļus, tādējādi taupot vīriešu laiku, kuri spiesti tās izvadāt.

Iepriekš viens no Saūda Arābijas imamiem paziņoja, ka sievietei nedrīkst uzticēt automobiļa vadīšanu tās ierobežoto prāta spēju dēļ, pēc tā varas iestādes atstādināja viņu no reliģiozās darbības.

Twitter lietotāji pauduši visai dalītas jūtas par šo lēmumu.

"Sievietēm Saūda Arābijā ļaus vadīt mašīnu. Te ir pirmās sievietes foto, kura ierodas izmēģinājumu centrā."

"Laipni lūgti XX gadsimtā, Saūda Arābija! Vēl simts gadi, un jūs panāksiet pārējo pasauli."

"Paldies, Saūda Arābija, ka atļāvi sievietēm vadīt! Tagad lesbietes varēs patstāvīgi aizbraukt līdz vietai, kur viņas nomētās ar akmeņiem!"

Saūda Arābijā sievietēm atļauts balsot pašvaldību vēlēšanās, iegūt augstāko izglītību, nodarboties ar sportu un pat piedalīties Olimpiskajās spēlēs. Taču viņām ir aizliegts stāties laulībā, šķirties, atvērt bankas kontu un ceļot bez vīrieša atļaujas, kā arī parādīties sabiedrībā bez garas melnas abajas, kas aizsedz viņu seju un ķermeni. Meita var iegūt tikai pusi no mantojuma, kurš paredzēts dēliem, savukārt tiesā divu sieviešu sniegtās liecības tiek vērtētas tāpat kā viena vīrieša liecība.

Ziņu lente
0