Jūrmalas opozīcija nevēlas tērēt naudu "elektriskajam skrējienam"

© Guillaume SpeurtТуристическая улица Юрмалы
Туристическая улица Юрмалы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rudens skrējiens Electric run Jūrmala izmaksās 200 tūkstošus eiro, no kuriem 80 tūkstošus piešķirs Jūrmalas pašvaldība, taču daži deputāti uzskata, ka tas esot pārāk dārgi.

RĪGA, 27. septembris – Sputnik. Jūrmalas domes opozīcija šaubās, ka pilsētai būtu vērts tērēt naudu "elektriskajam skrējienam", vēsta Latvijas Radio. Šosestdien Dzintaros notiks rudens skrējiens Electric run Jūrmala. Piecus kilometrus garā skrējiena dalībnieki izjutīs pozitīvas emocijas LED gaismu un mūzikas skaņu iespaidā, vēsta Jūrmalas domes mājaslapa. Uzstāsies slaveni latviešu dīdžeji, savukārt pēc skrējiena notiks Intara Busuļa koncerts.

 

No sākuma skrējienu bija plānots rīkot Kauguros, kur līdzīgs pasākums jau norisinājās šogad, taču pēc tam nolēma pārcelt norises vietu uz Dzintariem. Skrējienā piedalīsies vairāk nekā 3 tūkstoši cilvēku, pastāstīja Jānis Rafelds, domes pārstāvis. Līdzīgi skrējieni Jūrmalā jau notikuši iepriekšējos gados, taču šogad domes opozīcija apšauba to, ka svētkiem patiešām vērts tērēt 200 tūkstošus eiro, no kuriem 80 tūkstoši tiks piešķirti no pilsētas budžeta.

Deputāti par pasākuma norisi uzzinājuši 17. augusta sēdē, kad bija jāpieņem lēmums par 80 tūkstošu eiro līdzfinansējumu. Toreiz mērs Gatis Truksnis aprakstīja šo skrējienu kā Kauguru iedzīvotājiem paredzēto. Opozīcijas deputāti no apvienotā saraksta "Tev, Jūrmala" un Jaunās konservatīvās partijas pret šo ideju attiecās ar aizdomām. Dagmāra Beitnere-Le Galla uzskata, ka nodokļu maksātāju nauda tiks izšķērdēta nelietderīgi.

Electric Run @jurmalalv ietvaros arī īpaši spilgts @venden_latvija ūdens punkts #balticmarathons #baltijasmaratoni #jurmala #electricrunjurmala

Публикация от www.balticmarathons.com (@balticmarathons) Сен 2 2017 в 3:15 PDT

 

"Kauguri būtu daudz pateicīgāki, ja šie finanšu līdzekļi būtu novirzīti vides sakopšanai… Ja jūs paskatāties, cik daudz līdzekļu atvēlēti Kauguru pagalmu sakopšanai. Tas ir smieklīgi maz, salīdzinot ar to, ko jūs iedodat kaut kādam skrējienam," — paudusi viņa.

Aigars Nords, Rīgas maratona organizators arī uzskata, ka Jūrmalas pasākuma budžets ir pārāk liels.

"Mazam pasākumam tas ir milzīgs budžets. Neko neesmu dzirdējis par "Electric run", tāpēc pieļauju, ka tas nav nekas liels. Tad tas izklausās kā ļoti liels budžets."

Turklāt paredzēta arī dalības maksa: katram bērnam būs jāsamaksā līdz 10 eiro, savukārt "elektriskā skrējiena" dalībniekiem jāsamaksā līdz 15 eiro.

Ziņu lente
0