ASV apgalvo, ka neviens nav pieteicis karu Ziemeļkorejai

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Atbildot uz Ziemeļkorejas ĀM paziņojumu par to, ka ASV pieteikusi Ziemeļkorejai karu, ASV valdība steidzami atspēkoja šos izteikumus.

RĪGA, 26. septembris — Sputnik. Uzstājoties žurnālistu priekšā Ņujorkā Ziemeļkorejas ārpolitikas iestādes vadītājs Lī Enho paziņoja, ka ASV pieteikusi karu Ziemeļkorejai, un piedraudēja notriekt amerikāņu bumbvedējus, raksta RIA Novosti.

"Tā kā ASV pieteikušas karu mūsu valstij, mums ir visas tiesības uzsākt atbildes pasākumus, tostarp tiesības notriekt ASV stratēģiskos bumbvedējus, pat ja viņi atrodas ārpus valsts gaisa telpas," — teica Lī Enho.

ASV GKS stratēģiskais bumbvedējs B-52. Ilustratīva fotogrāfija - Sputnik Latvija
ASV bumbvedēji lido gar KTDR krastu

Atbildot uz to, ASV Valsts departaments steidzami paziņoja, ka ziņas par kara pieteikšanu neatbilst patiesībai. "ASV nav "pieteikušas karu" Ziemeļkorejai," — paziņoja ASV Valsts departamenta Austrumāzijas un Klusā okeāna reģiona lietu biroja pārstāve Katina Adamsa.

Arī Baltā nama pārstāve Sāra Sandersa noraidīja Ziemeļkorejas diplomāta paziņojumus, nosaucot tos par absurdiem. "Mēs neesam pieteikuši karu Ziemeļkorejai. Tas ir absurds," — viņa teica. Savukārt Pentagonā solīja sagatavot atbildes reakcijas variantus uz Ziemeļkorejas provokācijām.

Iepriekš ASV prezidents Donalds Tramps, uzstājoties ANO, draudēja iznīcināt Ziemeļkoreju un nosauca Kimu Čenunu par "cilvēku-raķeti", kurš veic "pašnāvniecisku lidojumu". Atbildot uz to, Ziemeļkorejas ĀM vadītājs Lī Enho nosauca amerikāņu prezidentu par "psihiski slimu", kuram nedrīkst uzticēt "kodolieroču pogu". Pēdējo divu mēnešu laikā ANO Drošības Padome ievērojami paplašinājusi sankcijas pret Ziemeļkoreju, turklāt ASV noteikušas jaunas vienpusējas finanšu sankcijas.

Ziņu lente
0