Policisti Rīgā tirgojuši konfiscētu alkoholu

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasIzliešanas cehs alus darītavā
Izliešanas cehs alus darītavā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trīs policisti no Ķengaraga un Teikas konfiscējuši alkoholu vienā nelegālajā tirdzniecības vietā un pēc tam pārdevuši to otrai, informē Valsts policijas Iekšējās drošības birojs.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Rīgā trīs policisti aizturēti par alkoholisko dzērienu piegādi "točkai" — nelegālajai alkohola tirdzniecības vietai, vēsta raidījums De facto telekanāla LTV ēterā.

Konfiscējot nelegālo alkoholu vienā tirdzniecības vietā Ķengaragā, dokumentācijā tika norādīts mazāks uzskaitē ņemto preču daudzums, bet atlikušos dzērienus policisti pārdeva otrai "točkai".

Grāmatas valsts valodā - Sputnik Latvija
Skandāls Daugavpilī: ārzemniekiem pārdotas valodas prasmes apliecības

Valsts policijas Iekšējās drošības birojs (IDB), kas veic izmeklēšanu, komentārus par lietas niansēm nesniedz.

De facto rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturēti Ķengaraga iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas inspektori Armands Ozoliņš un Ritvars Kaimiņš, kā arī Teikas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšnieka vietnieks Sandis Stumbergs. Aptuveni mēnesi pirms aizturēšanas Stumbergs tika paaugstināts darbā. Patlaban visi trīs policisti atstādināti no dienesta pienākumu pildīšanas.

Atzīmēts, ka Teikas iecirkņa priekšnieks neko nav zinājis par sava darbinieka iespējamo pārkāpumu.

"Protams, tas bija negaidīti. Jā, šī amatpersona 7. augustā tika paaugstināta amatā," — piezīmēja Valsts policijas Rīgas rajona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte. Viņš piebilda, ka šāda rīcība ir nepieļaujama.

Viskijs - Sputnik Latvija
Ieradums zagt: policija aizturējusi jaunieti 121 reizi

"Tomēr jāatzīst, ka tieši šiem nolūkiem IDB tika izveidots. Un Valsts policija cieši sadarbojas ar IDB, kura funkcija ir meklēt dažādus likumpārkāpumus," — teica Šulte.

Šogad IDB nodevis prokuratūrai aptuveni 20 krimināllietas. Pārsvarā tās saistītas ar policistu noziegumiem, turklāt to loks ir ļoti plašs — no dokumentu viltošanas līdz vardarbībai.

Visbiežāk lietās figurē policisti no Rīgas rajona, taču, pēc Šultes domām, tas saistīts ar Latvijas galvaspilsētas policijas darbinieku lielo skaitu.

Ziņu lente
0