Uz Daugavpils šosejas izlijuši 100 litri slāpekļskābes

© Sputnik / Ирина Литвак / Pāriet pie mediju bankasKravas automašīnas. Foto no arhīva
Kravas automašīnas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četri Spuņģenu apkaimes iedzīvotāji evakuēti bīstamas vielas noplūdes rezultātā Daugavpils šosejas 134 kilometrā.

RīGA, 23. septembris — Sputnik. Daugavpils šosejas 134. kilometrā Krustpils novadā pie Spuņģēnu apdzīvotās vietas 22. septembrī no kravas automašīnas konteinera izlijuši 100 litri slāpekļskābes, ziņo lsm.lv.

Kravas automašīnas vadītājs ievērojis tvaikus, kas plūduši no automašīnas un izsaucis ārkārtas dienestus. Notikuma vietā ieradās Vides aizsardzības valsts dienesta un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciālisti.

​Slāpekļskābe atradās plastmasas tvertnē, kuras tilpums ir tūkstoš litri. Speciālisti ziņo, ka apkārtējā vidē, iespējams, noplūduši aptuveni 100 litri bīstamās vielas.

Pilināmā pudelīte. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Vairāk, nekā 200 cilvēku cietuši Lielbritānijā "ķīmiskā" mākoņa iedarbības rezultātā

Speciālisti slēdza teritoriju 100 metru radiusā ap automašīnu, jo skābe reaģē ar ūdeni, metālu un citām vielām un var apdraudēt cilvēku, pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvis Dairis Briedis. Viņš atzīmēja, ka avārijas likvidācija turpināsies, līdz ķīmiskā viela tiks savākta un nogādāta drošā vietā.

Glābeji ierobežoja satiksmi notikuma vietā un evakuēja četrus iedzīvotājus no tuvākās apkaimes.

Sestdien no rīta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta lapā Twitter tīklā tikla publicēta ziņa, ka bīstamās vielas likvidācija uz Daugavpils šosejas ilga līdz pulksten diviem naktī.

​Koncentrēta slāpekļskābe izdala gaisā indīgas gāzes, ko ir bīstami ieelpot, jo tās rada elpošanas ceļu kaitinājumu. Ilgstoša kontakta gadijumā skābe var radīt bīstamus ādas apdegumus, kas sadzīst ļoti lēni.

Ziņu lente
0