Krievija brīdina Vašingtonu

© DELIL SOULEIMAN / AFPASV milirārās tehnikas dislokācija Sīrijā. Foto no arhīva
ASV milirārās tehnikas dislokācija Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Provokāciju gadījumā Krievijas bruņotie spēki Sīrijā atklās uguni.

RĪGA, 23. septembris — Sputnik. Krievija brīdinājusi Vašingtonu par to, ka situācijā, ja tiks konstatēta apšaude no ASV atbalstīto sacelšanās dalībnieku un tajos pašos rajonos strādājošo Savienoto Valstu speciālo uzdevumu vienību puses, Krievijas bruņotie spēki var atklāt atbildes uguni, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Krievijas Aizsardzības ministrija informēja, ka Sīrijas demokrātiskie spēki (SDS), kas ieņēmuši pozīcijas Eifratas austrumu krastā, līdz ar ASV speciālo uzdevumu vienībām divkārt atklājuši uguni un apšaudījuši Sīrijas karaspēka mīnmetējus un artilēriju, kas sadarbojas ar Krievijas specdienestiem.

"ASV militāro spēku pārstāvim Al Udeidā (ASV operatīvais centrs Katarā — red.) tika nepārprotami pavēstīts, ka jebkādi mēģinājumi atklāt uguni no rajoniem, kur dislocēti SDS karavīri, tiks nekavējoties pārtraukti," — ģenerālmajora Igora Konašenkova teikto citē Reuters.

"Visi uguns punkti šajos rajonos tiks nekavējoties neitralizēti ar jebkādiem militārajiem līdzekļiem," — savā paziņojumā uzsvēra ģenerālmajors.

Savā uzrunā Konašenkovs izvērtēja arī jautājumu par SDS attiecībām ar teroristisko organizāciju "Islāma valsts", kas aizliegta vairākās pasaules valstīs. 

Ziņu lente
0