Jauns datorvīruss spēj nozagt jūsu bankas datus

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasJauns datorvīruss spēj nozagt jūsu bankas datus
Jauns datorvīruss spēj nozagt jūsu bankas datus - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Konstatēts spēcīgs "trojas zirgs", kura mērķis – apkopot informāciju par elektronisko kontu piekļuves kodiem.

RĪGA, 23. septembris — Sputnik. Kiberdrošības speciālisti identificējuši nesen izstrādātu datorvīrusu, kas spēj nozagt bankas elektronisko pakalpojumu lietotāju datus, informē Sputnik Igaunija.

Hakeris. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Nosaukti vīrusa-šantāžista Petya upuri Latvijā

Banku trojāns Svpeng izplatās tīmekļa vietnēs kā Flash-atskaņotājs, ko tiek piedāvāts uzstādīt lietotājiem. Pēc aktivizācijas Svpeng lūdz piešķirt piekļuves tiesības funkcijām cilvēkiem ar ierobežotām iespējām. Līdz ar tām viņš iegūst lielu skaitu papildu privilēģiju, piemēram, piekļuvi citu lietojumprogrammu interfeisam un iespēju veikt ekrānuzņēmumus ikreiz, kad tiek ievadīts simbols ar virtuālās klaviatūras palīdzību. Tas ļauj trojānam ierakstīt taustiņu nospiešanas secību.

Rezultātā Svpeng iegūst iespēju pārtvert interneta lietotaju bankas karšu un elektronisko kontu datus.

Pie tam pētnieki atzīmē, ka Svpeng spēj nozagt datus pat pilnībā atjauninātos viedtālruņos ar jaunāļko Android versiju. Jaunajam vīrusam izplatoties, aizvien biežāk tas iekļūs banku elektronisko pakalpojumu lietotāju personiskajos datoros un pārnēsājamās iekārtās, atzīmē kiberdrošības speciālisti. Pagaidām uzbrukumu skaits nav liels: to lielākā daļa novērota Krievijā (29%), Vācijā (27%), Turcijāļ (15%), Polijā (6%) un Francijā (3%).

Ziņu lente
0