Krievijas parlaments nosauca Saeimas lēmumu par apkaunojošu

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Valsts Dome
Krievijas Valsts Dome - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gan Valsts Dome, gan Federācijas Padome uzskata, ka Eiropas politiskās elites turpina bezjēdzīgu pret Krieviju noskaņotu politiku, kura paredzēta cilvēku pazemošanai, kuri palikuši Latvijā pēc PSRS sabrukuma; viņu viedoklim piekrīt Eiroparlamenta deputāte Tatjana Ždanoka.

RĪGA, 22. septembris — Sputnik. Latvijas Saeima turpina diskriminēšanas politiku attiecībā pret krievvalodīgo iedzīvotāju pēctečiem, kas ir rusofobijas izpausme attiecībā pret saviem līdzpilsoņiem, uzskata Krievijas Valsts Domes Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis.

"Nepilsoņa status, es uzskatu, sen kļuvis jau par anahronismu, pagātnes pārdzīvojumu, taču, neskatoties uz to, tas joprojām tiek aktīvi izmantots Baltijā cilvēku pazemošanai, kuri palikuši republikās pēc Padomju Savienības sabrukuma, un tagad vēl arī attiecībā pret viņu bērniem un mazbērniem," teica viņš RIA Novosti intervijā.

Viņa uzskatus atbalsta Federācijas Padomes Starptautiskās komitejas vadītāja vietnieks Andrejs Klimovs, kurš uzskata, ka Eiropas politiskās elites turpina bezjēdzīgu pret Krieviju noskaņotu politiku.

"Diemžēl, viņu politiskā sistēma radusies kā CIP un citu mūsu "draugu" produkts, kuri, lai arī ko tas viņiem nemaksātu, savulaik centās iegūt tādas "pretkrieviskas saliņas"," paziņoja Klimovs par Krievijas parlamenta pozīciju šajā jautājumā.

Pēc viņa vārdiem, tie, kuri tagad nonākuši Latvijas politiskajā elitē, "ļoti skaidri izjutuši šādu pret Krieviju noskaņotu aiz okeāna kuratoru noskaņojumu un turpina kustību šajā virzienā".

"Eiropai bija jāielenc (Latvijas parlaments — red.), taču domāju, ka tas nenotiks," atzīmēja senators.

Pats Raimonds Vējonis izteica nožēlu sakarā ar Saeimas lēmumu, taču cer, ka balsojums "tikai atliks lēmuma pieņemšanu uz kādu laiku", ziņo valsts vadītāja preses dienests.

​Viņš atzīmēja, ka nepilsoņa status ir padomju mantojums un traucē Latvijai virzīties tālāk pie mūsdienīgas un stipras valsts.

Ceturtdien, no rīta Saeima nesavāca kvalificētu vairākumu, lai nodotu juridiskās komisijas izskatīšanai prezidenta Raimonda Vējoņa likumprojektu par nepilsoņa statusa likvidēšanu Latvijā dzimušajiem bērniem. 39 deputāti nobalsoja par, 38 pret, 14 atturējušies deputāti izlēma šīs iniciatīvas likteni.

Eiroparlamenta deputāte no Latvijas Tatjana Ždanoka nosauca šo lēmumu par skandalozu, jo tas faktiski demonstrē, ka šis status, kuram jābūt īslaicīga rakstura statusam, patiesībā tiek mantots.

"Tas ir aparteīda (šajā gadījumā diskriminācija pēc izcelsmes pazīmes — red.) situācijas esamības pazīme," teica Ždanoka.    

Ziņu lente
0