Bez caurlaidēm un ceļa aizliegšanas barjerām: taksometri izveidojuši haosu Rīgas lidostā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ceļa aizšķērsošanas barjera un caurlaižu sistēma taksometriem tika likvidētas saskaņā ar tiesas lēmumu.

RĪGA, 22. septembris — Sputnik. Caurlaižu sistēmas likvidēšana un ceļa aizšķērsošanas barjera demontāža Rīgas lidostā novedusi pie haosa — desmitiem mašīnu sāka braukt uz tā saucamo taksometru līniju, radot pie iebraukšanas lielu rindu un apgrūtinot kustību, vēsta rus.db.lv.

Caurlaižu sistēma lidostā tika atcelta saskaņā ar Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentu, kurš martā bez izmaiņām atstāja iepriekšējo rīkojumu par automātiskās ceļa aizšķērsošanas barjeras demontāžu lidostā, kura ierobežoja taksometru pieeju.

Автомобиль службы Яндекс-такси. - Sputnik Latvija
Yandex.Taxi pievērš uzmanību Baltijas valstīm

Lidosta bija ārkārtīgi neapmierināta ar tiesas lēmumu un lūdza atlikt tā izpildi, lai sakārtotu infrastruktūru, taču tiesa šo lūgumu noraidīja.

Iepriekš Rīgas Starptautiskās lidostas teritorijā savus pakalpojumus varēja piedāvāt tikai tās taksometru kompānijas, kuras atbilda noteiktām prasībām, piemēram, viņu rīcībā bija ne mazāk par 50 automobiļiem, maksāja nodokļus un saņēma speciālu caurlaidi. Pēc lidostas apgalvojumiem, tas bija nepieciešams drošības apsvērumu dēļ. Līdz šim savus pakalpojumus lidostā piedāvāja tikai divas kompānijas — Baltic Taxi, kura tika izveidota 2009. gadā kā aviokompānijas airBaltic partneris, un Rīgas Taksometru parks. Tagad iebraukšanas lidostas teritorijā arī citu taksometru mašīnām nav ierobežota.

Izveidotajā situācijā nozares pārstāvji un eksperti izsaka raizes par to, ka iepriekšējās sistēmas atcelšana un līdz ar izprovocētai juceklis lidostas teritorijas satiksmes organizēšanā varētu izraisīt klientu neapmierinātību, kā arī sekmēt nozares ēnu ekonomiku.

VID ēka. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
VID pievērsīs pastiprinātu uzmanību būvniecībai un taksometriem

Iepriekš Sputnik Latvija vēstīja, ka jūlijā lidosta Rīga iekļuvusi Eiropas straujāk augošāko lidostu pieciniekā. Pēc Starptautiskās lidostu padomes (Airport Council International, ACI) datiem, šī gada jūlijā Rīga apkalpojusi par 16,2% vairāk pasažieru, nekā analoģiskā periodā 2016. gadā. Šis rādītājs ievērojami pārsniedza grupas vidējo rādītāju jūlijā (10,2%), kā arī Eiropas vidējo rādītāju (9,6%).

2017. gada pirmajos astoņos mēnešos lidosta kopumā apkalpojusi vairāk nekā četrus miljonus pasažieru, kas ir gandrīz par 11% vairāk, nekā analoģiskā periodā pērnajā gadā. Gandrīz trešdaļu pasažieru sastādīja tranzīta ceļotāji — 1,2 miljoni cilvēku, šī gada astoņos mēnešos to skaits palielinājies par 18%, salīdzinot ar analoģisku periodu 2016. gadā.

Ziņu lente
0