Bergmanis pārliecināts, ka Krievijas mācību laikā apguva Baltijas izolēšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovLatvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis
Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas militārie eksperti un NATO kopumā detalizēti izanalizēs taktikas un stratēģijas, kuras tika izmantotas Krievijas un Baltkrievijas militārajās mācībās "Rietumi 2017".

RĪGA, 22. septembris — Sputnik. Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis uzskata, ka Karievijas un Baltkrievijas "Rietumi 2017" mācību laikā tika izspēlēts Baltijas reģiona izolācijas scenārijs, vēsta Mixnews.lv.

"Pavērojot kopīgo bildi, manuprāt, ir atstrādāti daudzi elementi no tā sauktās nepiekļuves un Baltijas reģiona bloķēšanas," paziņoja LETA Latvijas aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, taču, piebilstot, ka nevēlas izdarīt priekšlaicīgus secinājumus, un ir nepieciešams sagaidīt noslēgušos manevru detalizētas analīzes rezultātus.

Tāpat Bergmanis atzīmēja, ka, pēc viņa viedokļa, mācību akcents tika izdarīts uz Krievijas poligoniem, par ko liecina tas fakts, ka manevrus pats personīgi vēroja prezidents Vladimirs Putins.

Aizsardzības ministrijas vadītājs uzsvēra, ka, kaut arī mācību aktīvā fāze ir noslēgusies, Krievijas Bruņoto spēku aktivitāte nekur nepazudīs.

"Vērosim, kas notiks Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko teikto, proti, līdz 30.datumam visām Krievijas bruņoto spēku vienībām jāatstāj Baltkrievijas teritorija," piebilda ministrs.

Pirmie ešeloni ar karavīriem dodas uz Krieviju

Baltkrievijas Aizsardzības ministrija 21. septembrī paziņoja, ka "Rietumi 2017" mācību dalībnieki, kuri tika iesaistīti manevros Baltkrievijas teritorijā, sāk atgriezties uz pastāvīgās dislocēšanās vietām.

"Līdz 30. septembrim visas Baltkrievijas un Krievijas specvienības, kuras piedalījās mācībās, atgriezīsies pastāvīgās dislocēšanās vietās. Šodien pirmie Krievijas savstarpējo stratēģisko mācību "Rietumi 2017" dalībnieku ešeloni izbrauc uz Krievijas Federācijas teritoriju," paziņoja iestādes preses dienests.

Tiek atzīmēts, ka "šobrīd norit bruņojuma, militārās un speciālās tehnikas iekraušana dzelzceļa transportā".    

Ziņu lente
0