Jūlijā lidosta Rīga kļuvusi par vienu no straujāk augošajām lidostām Eiropā

© Sputnik . Оксана ДжаданАэропорт "Рига"
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidosta Rīga 2017. gada jūlijā apkalpoja par 16,2% vairāk pasažieru, nekā pērnā gada jūlijā, šī gada astoņos mēnešos pieaugums sastādījis 11%.

RĪGA, 21. septembris – Sputnik. Starptautiskā lidosta Rīga jūlijā iekļuvusi Eiropas visstraujāk augošo lidostu pieciniekā, vēsta BNN.

Latvijas galvaspilsētas lidosta nokļuva lidostu grupā, kuras apkalpo gada laikā no 5 līdz 10 miljoniem pasažieru.

Северный терминал аэропорта Рига - Sputnik Latvija
Lidostā "Rīga" atklāta jaunā Ziemeļu piestātne

Saskaņā ar Starptautiskās lidostu padomes (Airport Council International, ACI) datiem, šī gada jūlijā lidosta Rīga apkalpojusi par 16,2% vairāk pasažieru, nekā analoģiskā periodā 2016. gadā. Šis rādītājs ievērojami pārsniedza jūlijā grupas vidējo rādītāju (10,2%), kā arī Eiropas vidējo rādītāju (9,6%).

Augustā lidosta tāpat turpināja palielināt pasažieru skaitu un kravu apjomu. Vasaras pēdējā mēnesī tika apkalpoti 644,8 tūkstoši pasažieru, kas ir par 15,3% vairāk, nekā 2016. gada augustā.

2017. gada astoņu mēnešu laikā lidosta apkalpojusi vairāk nekā četrus miljonus pasažieru, kas ir gandrīz par 11% vairāk nekā par analoģisku periodu pērnajā gadā.

Даугавпилсский международный аэропорт - Sputnik Latvija
Daugavpils vicemērs: pilsētas lidosta ir izlaupīta

Gandrīz trešdaļu pasažieru sastādījuši tranzīta ceļotāji – 1,2 miljoni cilvēku, šī gada astoņu mēnešu laikā to skaits palielinājies par 18%, salīdzinot ar līdzīgu periodu 2016. gadā.

Apkalpoto kravu apjoms no 2017. gada janvāra līdz augustam palielinājies par 10%. Starptautiskā lidosta Rīga ir lielākā lidosta Baltijā. Vislielākā no lidostā bāzētajām aviokompānijām ir airBaltic.

Iepriekš Sputnik Latvija ziņoja, ka vispopulārākie galamērķi no lidostas Rīga ir Maskava, Londona, Helsinki, Frankfurte uz Mainas un Stokholma.

Ziņu lente
0