Tūkstošiem barseloniešu protestē pret ierēdņu arestiem

© PAU BARRENA / AFPПротесты против ареста чиновников в Барселоне 20 сентября
Протесты против ареста чиновников в Барселоне 20 сентября - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Barselonā tika rīkota speciālā operācija, kuras rezultātā tika veiktas kratīšanas aizturēti vairāk nekā desmit cilvēku, konfiscēti gandrīz desmit miljoni biļetenu Jā / Nē balsošanai referendumā, ko Spānijas varas atzinušas par nelikumīgu; daži tūkstoši barseloniešu izgāja ielās.

RĪGA, 21. septembris — Sputnik. Vakar Spānijas žandarmērija veikusi speciālo operāciju saistītu ar referenduma rīkošanu par Katalonijas neatkarību, vēsta El Periódico.

Katalonijas karogs - Sputnik Latvija
Público: Katalonija vēlas sekot Baltijas pēdās

Operācija tika veikta, pamatojoties uz Barselonas tiesu instances lēmumu Nr. 13. Operācijas gaitā tika veikta 41 kratīšana dažādās iestādēs, tai skaitā Katalonijas valdības ēkā.

Žandarmērijas darbinieki meklējuši dokumentus, kas saistīti ar referendumu. Tika aizturēti 14 ierēdņi, kuru vidū ir Katalonijas valdības (Generalitat) priekšsēdētājs Hoseps Marija Hove. Pret 20 personām tika uzsākta izmeklēšana.

Tāpat tika konfiscēti 9,8 miljoni Jā / Nē balsošanas biļetenu.

Barselonas ielās izgāja tūkstošiem cilvēku, kuri protestē pret Spānijas varas iestāžu darbību.

Nacionālā apvienība atbalsta katalāņus

Viens no Latvijas Nacionālās apvienības līderiem Jānis Iesalnieks savā Twitter nosauca Spānijas varas iestāžu darbības par "nedemokrātiskām" un paudis cerību, ka katalāņi atbildēs vismaz ar pilsoniskās nepakļaušanās aktivitātēm.

"Domāju, pēc Spānijas centrālās varas nedemokrātiskajām darbībām katalāņi atbildēs kā minimums ar pilsoniskās nepakļaušanās aktivitātēm," — uzrakstīja politiķis, tomēr vēlāk izdzēsa atbalsta vārdus.

Iepriekš par Katalonijas neatkarību jau uzstājās daudzi Latvijas politiķi.

Katalonijas karogs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Spānijas Aizsardzības ministre sola, ka Katalonijā referendums nenotiks

Pērn Latvijas Goda konsuls Barselonā Ksavjērs Vinjals tika atstādināts no posteņa, un Spānijas Ārlietu ministrija anulēja viņa akreditāciju sakarā ar to, ka viņš nav piemērots konsula pienākumu pildīšanai. Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad Vinjals izkāra Katalonijas karogu pie Latvijas konsulāta ēkas fasādes Katalonijas Nacionālajā dienā – 11. septembrī.

Spānijas valdība jau piedraudējusi atsaukt tās militāro kontingentu, dislocētu Latvijas teritorijā NATO militārā atbalsta programmas ietvaros, ja Latvijā notiks pasākumi Katalonijas suverenitātes atbalstam.

Ziņu lente
0